Tehetségek Szolgálatáért életműdíjat kapott Zsakó László

Tehetségek Szolgálatáért életműdíjat kapott Zsakó László, az ELTE IK tanszékvezető egyetemi docense, a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának elnöke.

Zsakó László

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Kitüntetési Bizottsága a fiatal tehetségek felkarolásában végzett önzetlen, igen eredményes, sok éves áldozatos munkája elismeréseként ítélte oda a díjat.

Zsakó László évtizedek óta a magyar informatikai tehetséggondozás ikonikus alakja: 1985 óta szervezi hazánk legnagyobb általános iskolai és középiskolai programozói versenyeit a Neumann Társaság égisze alatt. Tehetséggondozási szakkörök hálózatát alakította ki és személyében is összeköti az NJSZT és az ELTE Informatikai Kar tehetséggondozási programjait.

A Neumann Társaság felterjesztése is kiemelte, hogy Zsakó Lászlónak „a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának elnökeként tevékenykedve elévülhetetlen érdemei vannak az informatikai tehetséggondozás területén, kiemelkedő munkájának köszönhetően érnek el fantasztikus eredményeket a magyar diákok a nemzetközi versenyeken. Ezt bizonyítja a CEOI-n elért az évek során elért 2 arany-, 14 ezüst- és 42 bronzérmet, a nemhivatalos országeredmények összesítésében elért 5. helyezés. És az ő tehetséggondozó rendszerében kitűnt és felkészített diákok IOI-n elért 13 arany-, 32 ezüst- és 48 bronzérme, az ország összesített 12. helyezése is méltóvá teszi az életműdíj elnyerésére.”

Zsakó László oklevele

A Díj átadására rendszerint a szervezet Tehetségnapján kerül sor. A március 28-ra tervezett rendezvény érthetően halasztásra került, de nem szeretnénk, hogy  a kitüntettek öröme is halasztást szenvedjen. Ezért egyrészt ilyen módon gratulálva bejelentjük a díj elnyerését, s rmegjelent a méltatás a kitüntettek sorában:

http://tehetseg.hu/dij/tehetsegek-szolgalataert-eletmudij-nemzeti-tehetsegsegito-tanacs-ntt-elismerese

https://tehetseg.hu/dij/tehetsegek-szolgalataert-eletmudij-2020/dr-zsako-laszlo

A Neumann Társaság vezetése, valamennyi tagja nevében szívből örülünk és melegen gratulálunk!

Az NJSZT büszke, hogy ilyen tagja, ilyen szakosztály vezetője van. Ezúton is köszönjük azt a hatalmas munkát, amit a tehetséggondozás, a Neumann Társaság egyik alaptevékenységében: évről-évre az új és új évfolyamok fejlesztése, versenyeztetése területén, s az ehhez szükséges stáb szervezése és mozgatása terén végzel rendületlenül. Szintén elismerés és köszönet jár azért, hogy ezen állandó leterhelést jelentő rendszeres feladatok mellett van energiád az új kihívásokba is belevágni, megfelelni.

További jó erőt, egészséget, kitartást.

Hatalmas gratulációval (s sajnos most csak így):

Beck György és Szalay Imre