Sok új tehetség tűnt fel a Nemes Online Versenyen

EU Széchenyi 2020 logóA Neumann János Számítógép-tudományi Társaság az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara közreműködésével a 2019/2020-as tanévre is meghirdette a Nemes Tihamér Online Programozási Versenyt. Az 5 fordulós verseny novembertől május elejéig tartott, az utolsó két fordulót már a pandémia idején tartottuk – részben annak „pozitív mellékhatásaként”, részben a Neumann Társaság kommunikációs tevékenységének köszönhetően érezhetően megnövekedett érdeklődés mellett.

Az utolsó fordulóra május 9-én, szombaton került sor.

Minden induló legjobb 4 eredménye alapján hirdettünk eredményt. A verseny nehézségi szintje a Nemes Tihamér NITV Programozás kategória 1. korcsoport döntője és a 2. korcsoport 2. fordulója közötti volt – azoknak is lehetőséget nyújtottunk a versenyzésre, akik nemrég kezdték a programozás tanulását.

Az 5-8. osztályosok közül két versenyző ért el kiemelkedő eredményt, a 9-10., illetve a 11-12. osztályosok között pedig 1-1 versenyző – Csontos Dávid és Selyem Benjámin - elérte a maximálisan szerezhető 1600 pontot (azaz 4 fordulóban sem hibáztak!).

Az eredmények és a feladatok a verseny honlapján olvashatók:

http://tehetseg.inf.elte.hu/nemes-online/nemes_aktualis.html

Sok olyan tehetség tűnt fel a versenyen, akik a korábbi hagyományos versenyeken még vagy nem indultak, vagy nem értek el kiemelkedő eredményt. Reméljük ők jövőre ott is eredményesen fognak szerepelni.

Örvendetes a lányok szereplése. A 11-12. osztályosok között két kaposvári lány, Ottó Panna és Gazda Fanni is szerepel az első 10-ben. Hasonlóan kiemelkedő az utolsó két fordulóban bekapcsolódó négy szatmárnémeti lány, Lieb Hanna, Halász Eszter, Nagy Boglárka, Éles Júlia eredménye is.

Jövőre rendezik várhatóan az első lányoknak szóló európai programozási olimpiát, melyhez ezek az eredmények biztatóak.

Széchenyi 2020 logó