Egész nyáron e-learning tananyagokkal készülhetünk az ECDL vizsgákra

Júniusra felpörögtek az akkreditált vizsgatermekben megszervezett ECDL vizsgák, a jelentkezők minden bizonnyal most pótolják be az elmaradt három hónapot.

A vírushelyzet felértékelte a számítógépes ismeretek fontosságát, ezért a vészállapot feloldását követően is fenntartja felajánlását a Ruander ECDL vizsgaközpontja, így továbbra sem kerül pénzbe az ECDL elektronikus felkészítő anyagaihoz való hozzáférés.

Mivel a kontaktórás oktatás már március közepe óta szünetel, ezért igencsak felértékelődtek az elektronikusan elérhető tananyagok, hiszen ezekből már otthon is sokkal könnyebb tanulni, mint egy hagyományos, nyomtatott tankönyvből.

Az https://njszt.hu/hu/ecdl/tananyagok weboldalról elérhető ECDL tananyagok a vizsgákra készülők között igen népszerűnek bizonyultak, jóval ezer főt meghaladó számban töltötték le az utóbbi időben.

A Neumann Társaság jelenleg a hazai ECDL-vizsgarendszer továbbfejlesztésén dolgozik. Az ICDL/ECDL Nemzetközi Alapítvány által elfogadott, és jó néhány más országban is használt automata vizsgáztatási rendszer bevezetését a Társaság a közeljövőben tervezi. 

e-Learning - tanulás otthon

S további e-learning anyagok a legújabb témákban is elérhetők lesznek, ha igény mutatkozik rájuk (felhő informatika, mesterséges intelligencia, robotika, big data)

Az ECDL-központok (listájuk a honlapon megtalálható) tárt kapukkal várják az ECDL-vizsgára jelentkezőket, de az új és/vagy régi tudásterületek tanulóit, igénylőit is.