Beszélgetés Havass Miklóssal, az NJSZT egyik alapítójával, az NJSZT volt elnökével

A Gábor Dénes díjazottak Klubjának elnöke, Darvas Ferenc a Klub meghatározó elnökségi tagjáról, Havass Miklósról - aki 12 év után visszavonul - kért tőlem egy videóinterjút, ahogy ő nevezte: virtuális lenyomatot.

Az NJSZT iTF számára már több életút interjút készítettem. Különös öröm, hogy az informatika világának egyik meghatározó személyéről, az NJSZT volt elnökéről és elnökségi tagjáról egy másik szervezet is kér anyagot, másrészt tudtam, hogy Miklós szakmai élete könyvekből, írásos- és videóinterjúkból megismerhető, ebből sok az iTF honlapon elérhető

Havass Miklós

Nagy lehetőséget kaptam, hogy Havass Miklós ne csak a szakmájáról elmélkedjen, hanem izgalmas véleményét, a gondolatait mondja el több fontos kérdésben, ami túlmutat a számítástechnika szakmai területein.

Az elkészült videó lehetőség, hogy Miklós tanulságos gondolatait több fontos területről megismerjük. Így mesél benne arról, hogy miért fontos számára az oktatás, hogyan látja a vezető és beosztott szerepét és természetesen az információs technológiák elterjedésének lehetőségeiről és hatásairól. Beszélgettünk a zene és matematika kapcsolatáról, a rászorultak segítéséről, a család szerepéről az alkotó ember világában és elmondta, milyen szerepe, felelőssége lehet az okos emberekből álló civil szervezetnek.

A beszélgetés itt érhető el:

https://itf.njszt.hu/itf_hirek/beszelgetes-havass-miklossal-talyigas-judit-riportja

http://gdklub.hu/doku.php/hirek2020

Közvetlen link:

https://www.youtube.com/watch?v=AEjQuNMRbrg&feature=youtu.be

Talyigás Judit