....És a NŐK?

 

NőkNőkNők

Az 1990-es évek első felében az általam vezetett 500 fős gyár piacbővítési céllal bevezette az ISO 9000 minőségbiztosítási és a TQM (Total Quality Management) rendszert. Lehetőségem nyílt 1995 telén ez utóbbi tanulmányozására az USA-ban. Néhány kollégával megnézhettük többek között a General Motors Buffaloban található gyárát. A küldöttségünket fogadó úriember, - gondolom nekem, a látogatók között az egyetlen nőnek akart kedveskedni - , amikor azt mondta: Mi nem teszünk különbséget nő és férfi között, nézze meg! A teherautók nagy motorházát sajtoló részlegnél is egyforma munkát végeznek férfiak és nők.

Döbbenten láttam, a nagydarab hatalmas férfiak között a néhány hozzájuk képest apró hölgyet, a nehéz fizikai munkavégzés közben. Hogy bírják és meddig? -és felrémlett bennem József Attila két verssora:

„mi férfiak férfiak maradjunk

és nők a nők - szabadok, kedvesek”

Most több mint 25 évvel később részt veszek az informatika, számítástechnika terén kiemelkedő hazai  NŐK elismerése érdekében -  a szegedi Informatikai Múzeumban majd néhányuk  bemutatására -, készülő projektben. Vajon úgy kell kiválasztani az arra érdemes nőket, hogy az ott már kiállított férfiakhoz hasonló életútjuk legyen?  … vagy József Attila alapján valóban mások vagyunk?

Nézem, olvasom a kiállított tíz férfi tevékenységét. Ők se egy egységes elvárás szerint lettek kiválasztva, állapítom meg, hiszen Kempelen Farkas és Nemes Tihamér vagy Kozma László teljesítménye nem összehasonlítható, mind: egyénenként kiemelkedőt, maradandót, emlékezeteset alkottak.

Nézem az iTF oldalán (itf.njszt.hu) a hölgyeket, akik már nincsenek velünk: kedvesek, mosolygósak vagy kicsit komolyabbak, esetleg hamiskás a nézésük, tipp-topp NŐK. Őket nézem, van köztük, aki közeli barátnőm volt, másik kollégám, a harmadiktól izgalmas szakmai cikket olvastam és van, akivel életút interjút készítettem, ott tudtam meg, milyen kiemelkedő szakember. Ez azért érdekes, mert a fiaink egy osztályba jártak, és mi mint anyukák többször ültünk együtt a szülői értekezleteken. Vélhetően a gyerekekről, az iskoláról, a tanárokról és nem a munkánkról beszélgettünk. Vajon ez a különbség, hogy a férfiak ott is a szakmájukról beszélnek? 

Akik már nincsenek köztünk

Nézem a 23 nő fotóját, akik az https://itf.njszt.hu/akik-mar-nincsenek-kozottunk gyűjteményben a 249 férfi mellett találhatók, 2020. október 21–i adat szerint.

Nézem őket, sokukat nem ismertem, jó lett volna beszélgetni velük.

Jó lenne, akkor is, ha teljesítményük különböző, nagyon eltérő. Van akinek a teljesítményére a szakma és van akire csak a kollégái, barátai emlékeznek hosszan.

Kérdezem, mintha körbeülnék, veletek Olvasók egy asztalt: Szerintetek van definiálható különbség a női és férfi informatikai fejlesztés eredménye között? Van különbség a férfi vagy női rendszertervezés között?

Mert lehet, hogy  a fejünk másképpen jár, nem úgy mint a férfiaknak. Pontosítok: mindannyiunk, egyedi saját gondolkodással, célokkal esetleg alkotási vággyal megáldott emberek vagyunk akár férfiként akár nőként élünk. 

Tűnődöm: leéltem sok-sok évet, voltam vezető, velem sok férfi dolgozott és sok nő… soha nem akartam, hogy az adott ember képességén, tudásán, emberi létén túl egy munkakör megadásánál – kivéve ha nehéz fizikai munkáról van szó, ha éjszakai műszakról -  odafigyeljek, hogy nőről vagy férfiról van szó.

Olvasom a statisztikát: az Eurostat munkaerőpiaci adatai szerint a 8,5%-kal Magyarországon mélyen az EU átlag (16,5%) alatt van az információs és kommunikációs technológiai szakmákban foglalkoztatott nők aránya.

Nemcsak emiatt van azonban szükség arra, hogy minél többet beszéljünk a témáról: a ma már IT-területen dolgozó nők 37%-át kifejezetten riasztotta a szakmától a férfiak dominanciája (Kaspersky Lab 2019-es kutatás szerint) – így a kör be is zárul.

Tudom, talán az egyetlen különbség, hogy sok nő gondolja, érzi azt, hogy a férfiak háttérbe szorítják, fordítva ez nem létezik. Sokan gondolják, még ma is, többet kell arra a teljesítmény asztalra letenni, ha NŐ munkájáról van szó, hogy észrevegyék. A női projektet is ez a tény indította el.

Aztán döbbenten szembesültem azzal a valósággal, hogy az iTF portálján található Mérföldkövek közel 100 oldalán egy női portré van, Votisky Zsuzsa, aki elsősorban a szakmai tudás terjesztésében, mint könyvkiadó vett részt, és alkotott valóban jelentőset. Pedig ebben az izgalmas, egyébként sok szempontból kiváló gyűjteményben, amely a kurátor szemszögéből mutatja be – mint minden kiállítás esetén –, a hazai informatikai történetét, szerencsénkre még élő férfiak is szerepelnek. Vajon tényleg egyetlen nő ütötte meg azt a szakmai szintet vagy észrevétlenül, akaratlanul él az előítélet?

De jó példaként megemlítem, hogy a 407 NJSZT díjazott között – amit 50 év alatt kiadtak -, 47 nő található, azaz az országosan az informatika területén dolgozó nők itt felülreprezentáltak. Kicsit rontja az örömöm – tudjuk, minden statisztikai adat sokféleképpen olvasható -, hogy itt is a legnagyobb elismerést jelentő Neumann-díjat 96 férfi és 7 nő kapta meg 50 év alatt.

Kedves Olvasó! kit ismersz, aki a számítástechnika, informatika terén a szakmai teljesítményével lenyűgözött vagy felnéztél rá? Legyen nő  vagy férfi. Gazdagodjon a gyűjteményünk! Kérlek, írjatok, meséljetek nekem, nekünk, természetesen külön nőkről is, hogy minél szélesebb palettából válogathassunk, minél többeket  mutathassunk be valamilyen formában. Mert a kiállításra kerülő tíz vagy nyolc vagy?? hölgy szakmai életének bemutatásán túl más formákban is szeretnénk őket, akik már nincsenek köztünk, megóvni a feledéstől és valahogy a velünk élőknek örömet szerezni és kérni őket meséljenek az életükről..

Javaslataitokat a talyigasj@gmail.com  címre várom

Talyigás Judit

A cikksorozat első része:

https://njszt.hu/hu/news/2020-10-13/nok-es-az-informatika