Új és megújuló szakmai fórumok

A jó példát mutató, megújult Robotika Szakosztály eseményeiről többször beszámoltunk már, szerencsére újabb fejlemények is vannak szakmai közösségeink táján. Lényegében már 2018-ban megkezdődött Információbiztonsági Szakosztályunk szervezése, idén összeállt a vezető csapat.

A tagok idén megválasztották a vezetőséget. Sok sikert kívánunk Keszthelyi András (KEA) elnöknek, Póser Valéria alelnöknek és Kürti Sándor tiszteletbeli elnöknek – úgy gondoljuk, az NJSZT-nek eddig is volt mondanivalója az IT biztonság kapcsán, amit ECDL modul, konferenciasorozat, tankönyv is bizonyít. Most a szakértőink a szakosztályi formában is készek a téma hatékony képviseletére.

Hasonlóan a megújulás küszöbén áll patinás Mesterséges Intelligencia Szakosztályunk. Az 1976-ban (!) alapított közösség tevékenysége évek óta a számítógépes nyelvészetre fókuszált, ám nem mindig követte azt a MI-forradalmat, amely a közélet, a retorika és a valós tudományos fejlesztések terén bekövetkezett az elmúlt néhány évben. A Neumann Társaság a MI Koalíció alapító tagja – és most már arcot is adunk MI-tevékenységeinkhez: az Egyesült Államokban, a Fehér Házban is szakértőként tevékenykedő Dr. Tilesch György lett a MI Nagykövetünk. Számítunk a tudására a szakosztály újjászervezésében is.

Hírleveleinket böngészve látható a pezsgés például Baranya megyében (meetupok, díjak, SpaceChallenge) vagy a robotikában hagyományosan erős Szabolcs-Szatmár megyében (online workshop, készülés a jövő évi versenyre).

Mi évek óta egységben gondolkodunk: a területi és a tematikus, szakmai közösségeinket egyaránt szakosztálynak tekintjük. Szakmai fórumaink elnevezését az új alapszabály immár egységesítette.

Miltényi Gábor igazgatóhelyettesünk új megbízatást választott, köszönjük eddigi, elhivatott munkáját. A szakosztályok főleg őt keresték a korábbiakban kérdéseikkel, felhívásaikkal. A továbbiakban Váncza József alelnök és Szalay Imre igazgató várja a szakosztályi híreket, információkat. Segítünk, hírvivésben, információcserében egyaránt!