Hód 2020 – Jubileumi verseny

Kedves Ifjú és Örökifjú Tehetségek! Örömmel tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy idei, tizedik alkalommal megrendezett Hód-versenyünk lezárult. Nem is akárhogyan! 249 iskola több, mint 29.341 diákja vett részt az idei megmérettetésen, ami a tavalyihoz képest 6 %-os növekedést jelent. Magyarországon kívül Szerbiából, Romániából és Szlovákiából is fogadtunk résztvevőket.

Talán nem vagyunk túlságosan elbizakodottak, ha kijelenjük, hogy a Hód egy népszerű vetélkedés, amit az jelez a legszembetűnőbben, hogy a jóval nehezebb 2020-as körülmények közt is sikerült túlszárnyalni a tavalyi eredményeket.

A végeredmények itt tekinthetők meg: Lezárult a hód: http://e-hod.elte.hu/2020/11/21/hod-2020-vegeredmeny/

Az 1-3. kategóriahelyezések összesen 93 nyertesét jövőre – remélhetőleg személyesen, egy élménynap keretében – tudjuk köszönteni. A díjátadóról időben értesítjük a T. Érdekelteket.

Gratulálunk!

e-Hód logó

A jubileum alkalmából egy kis statisztika
A tavalyinál 6 %-kal többen, az öt évvel ezelőttihez képest 218 %-kal, a tíz évvel ezelőtti első alkalomhoz képest 1.539 %-kal nőtt a versenyzők száma. A legnagyobb növekedést tavalyhoz képest a junior (15 %) és a senior (10 %) kategóriában könyveltünk el. Számosságukat tekintve az idei versenyen a junior kategória az abszolút nyertes (az összes versenyző 37 %-a), a kadétok állnak a dobogó második fokán és a benjaminok a bronzérmesek.

A versenyt a 4iG támogatja.

Köszönjük a Nemzeti Tehetség Program támogatását!

tám