Megéri pályázni!

Úgy tűnik, megéri pályázni! Az iTF két pályázaton is nyert, mely támogatások segítségével egyfelől licenceket vásárol, másfelől új fejlesztési igényeit fogja fedezni (szerverek). A sikerről Bárány Sándor számolt be, és többi szakosztályunk számára is csak azt javasoljuk, pályázzanak!

Az alábbiakban Bárány Sándor szavait idézzük.

Az itf honlap mögött egy méretes nagyságú, egyedi, történetileg „vadon” nőtt php programcsomag működik, amelynek módosítása és karbantartása a hagyományos eszközökkel olyan kockázatokkal jár, amelyeket modern technológiákkal csökkenteni lehet. A Git az egyik ilyen „version control” technológia, amellyel jobban követhetővé és kézben tarthatóvá válik a szoftver minden egyes változása. A GitKraken segítségével pedig szervezettebbé lehet tenni azt a „best practice” módszert, amikor a fejlesztők egymástól függetlenül dolgozhatnak, és az új programrészek több lépcsőn, különböző célú (development, staging, production) szervereken keresztül jutnak el a nyilvánossághoz.

Csapatunk fokozatosan vezeti be ezt a technológiát, ehhez jó alapot ad a digitalocean szolgáltatónál meglévő infrastruktúránk: a jelenlegi „éles” produktív rendszerünk, és egy másik gép, ahol most éppen három különböző (virtuális) honlapon folytatunk fejlesztést.

Az új technológia bevezetése, a betanulás olyan befektetés, amely a jövőben magasabb szintű üzembiztonságot, jobb dokumentációt és hatékonyságot eredményezhet.

Az iTF kérése a Neumann Társaság egyéb szakosztályaihoz: a szakosztály örömmel venne segítséget, szellemi támogatást a GitKraken technológiával kapcsolatban. Kérjük, keressék Bárány Sándort (basandor@gmail.com) ezzel kapcsolatban.