Versenyfelhívás: 17. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny – Kovács Győző szellemében

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Szekszárdi I. Béla Gimnázium meghirdeti a 2021. évi, nemzetközi rangú, az általános és középiskolások részére kiírt, 17. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt. A verseny célja, hogy az informatikát szerető diákok számára lehetőséget biztosítson tehetségük kibontakoztatására, az általuk elkészített pályamunkák elkészítésén keresztül. A versenyzők a következő hat kategóriában küldhetnek be pályaműveket:

  1. Alkalmazói programok (oktatóprogramok, WEB alkalmazások, egyéb, valamely felhasználói probléma megoldására készített alkalmazás.)
  2. Játékprogramok. A versenyzők saját maguk által készített játékprogramjaikkal versenyezhetnek.
  3. Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver)*
  4. Számítógépes grafika (kép, portré, karikatúra, stb.)*
  5. Animáció (Számítógéppel előállított animáció.)
  6. Számítógéppel támogatott tervezés (CAD programokkal megszerkesztett tárgyak, objektumok, stb.)

17. Neumann Tehetségkutató Verseny

  1.  

Nevezési feltételek: A versenyen bárki részt vehet (általános és középiskolás diákok, egyetemisták), aki a döntő induló napjáig, azaz 2021. március 25-ig a 20. életévét nem tölti be. A versenyre – hagyományosan – egy pályázatot több versenyző közösen is készíthet. A nevezés a verseny honlapján a http://neumann.ibela.sulinet.hu elérhető online felületen történik. A nevezésnek a pályamunkát bemutató max. 10 perces videót is tartalmaznia kell! 

Nevezési határidő: 2021. február 17. 

A nevezés előtt a pontos feltételek megismerése céljából olvassa el a Versenyszabályzatot! A verseny kétfordulós. 

A verseny első fordulója, azaz az előzsűri: A beérkezett pályázatokat a rendezők előzsűrizik. A magyarországi előzsűri tagjait iskolákból felkért, független informatika tanárok, szakemberek alkotják. A zsűrizés nyilvános. Az előzsűri 2021. február 24-ig küld értesítést azoknak a versenyzőknek, akik a külhoni döntőkből bekerült versenyzőkkel kiegészülve a döntőbe kerülnek. A döntőbe jutott versenyzők maximális száma 80 fő. 

A verseny második fordulója, vagyis a döntő: 2021. március 25-26. között a Szekszárdi I. Béla Gimnáziumban kerül megrendezésre. A pályázóknak (csoportos pályázat esetén maximum 2 fő) a rendező szállást biztosít, nevezési díj nincs. A pályázók személyesen itt mutatják be a pályamunkáikat. A verseny döntője, a zsűri pontozása és az eredmények nyilvánosak. A verseny döntőjébe került tanulók (kategóriájuk 1-3 helyezettjei biztosan) a verseny támogatói által felajánlott értékes díjakat kapják.

A versenyt a vírushelyzettől függően, szükség esetén online is megszervezzük! 

A versennyel kapcsolatos további információk: e-mail és honlap

A vajdasági és erdélyi elődöntők időpontjait a helyi szervezők határozzák meg. Az időpontok változtatási jogát fenntartjuk!

* osztatlan kategória, általános és középiskolások együtt versenyeznek