Ingyenes programozás tananyagok

Akadémia Határok Nélkül Alapítvány - Khan Academy

Az Akadémia Határok Nélkül Alapítvány és önkéntes fordítói több, mint 3 éve dolgoznak a Khan Academy, a világ egyik legnépszerűbb angol nyelvű oktatási platform honosításán, melynek eredményeképpen 2019 augusztusában elindult a magyar Khan Academy oldala.

Akadémia Határok Nélkül AlapítványA Khan Academy önállóan is feldolgozható, egyedülálló programozás tananyaga interaktív videókból és automatikusan értékelt feladatokból áll. Nemrég készült el a Kódolás órája, amely három témakörben (rajzolás, weboldalak és adatbázisok) tartalmaz körülbelül egy-egy óra alatt elsajátítható programozási tudást – teljesen kezdőknek. A játékos hangvételű kódórák feldolgozása az általános vagy középiskolai informatika-oktatásba is beépíthető. Tanároknak és szülőknek szóló segédanyag is készült hozzá. Akik kedvet kapnak a programozáshoz, három JavaScript kurzussal vagy egy bevezető SQL kurzussal folytathatják a tanulást. Az „Ismerd meg a szakértőket” fejezetben pedig karrierutakról olvashatnak az érdeklődők. Jelenleg a bevezető HTML/CSS és az Algoritmusok témakörök fordításán dolgozunk.

Az informatika tananyagok mellett matematika, fizika, biológia, kémia, csillagászat, zene, és történelem tananyagok is találhatók a folyamatosan bővülő honlapon.

A honlap fordítási munkálataihoz folyamatosan keresünk támogatókat, illetve jelenleg biológia és fizika fordítókra / lektorokra van szükségünk.

Az érdeklődőket kérjük, keressenek bennünket a részletekért.

Griechisch Erika, NJSZT tag
önkéntes fordító, Khan Academy magyar képviselő helyettes