NJSZT Szakosztályi fórum – 2021.03.28.

A Társaság március 28-án tartotta éves Szakosztályi Fórumát, melyen több mint harmincan megjelentek, és mondták el véleményüket, problémáikat. Az összes általatok jelzett problémára vonatkozóan keressük a megoldást. 

A Neumann Társaság szakosztályai az NJSZT alapsejtjei, melyek lehetőséget nyújtanak a tagok speciális szakmai érdeklődésének elmélyítésére. A kollégák munkájukkal hozzájárulnak szakmai közösségük sikeres működéséhez, az informatikai kultúra terjesztéséhez, egy adott szakterület szélesebb körű megismertetéséhez, tapasztalatcseréhez, ifjú szakemberek bevonásához, mindezzel a szakmai bázis gyarapításához, fejlődéséhez. 

A fórumot Tihanyi Zoltán szakmai igazgató moderálta. A Társaság múlt évi eredményekről Szalay Imre ügyvezető számolt be, azokat megújult, 4-pillérű – digitális kompetenciaképzés, informatikai örökségvédelem, tehetséggondozás, szakmai fórumrendszer – stratégiánk mentén összegezve.

Szalay Imre kiemelte, hogy az iroda a tagságért, a tagság szolgálatáért van, melyhez a szakosztályok önszerveződése és láthatósága elengedhetetlen volna, hogy tudjuk, mit csinálnak az egyes szakosztályok. Tagság nélkül nincs szervezet.

A szakosztályi követelményrendszer ill. működési szabályok változatlanok.

  • Legalább 10/15 tag folyamatos megléte (a bővülés lenne a jó irány).
  • Az éves beszámoló elkészítésének határideje: január 15. (tervünk: online beszámoló megvalósítása).
  • Projekt finanszírozás. Teljes, pontos és hiteles elszámolás a feladatokra kapott kerettel.
  • Az NJSZT közgyűlésén a szakosztály megbízott képviselőjének kötelező a részvétele.
  • Évi legalább egy taggyűlés, három évente tisztújító gyűlés, a beszámolóról készített jegyzőkönyv megküldése az NJSZT titkárságának.
  • Évi 3-4 szakmai rendezvény, az NJSZT ill. az adott szakosztály programjába illő tematikával, az NJSZT említésével.
  • A szakmai rendezvények előzetes meghirdetése az NJSZT médiumokban.
  • A szakmai rendezvényekről beszámoló készítése az NJSZT médiumok számára, publikációk elérhetővé tétele az NJSZT médiumokban.

SEGÍTÜNK!
Ha kapunk előzetes tájékoztatást egy rendezvényről, akkor saját médiumainkban – www.njszt.hu, https://www.facebook.com/njszt/, https://www.linkedin.com/company/john-von-neumann-computer-society/, hírlevél – propagáljuk, illetve szűrhető címadatbázisunkra kiküldjük, sajtóközleményt írunk.

tagtoborzó

TAGTOBORZÁS!
Aktív IT szakemberek bevonzását szeretnénk a Társaságba és a szakosztályokba. Célunk: 1000 tag (ma 860-an vagyunk). Megköszönnénk, ha segítenétek, kiket szólítsunk meg, mik a közös témák. 

TAGNYILVÁNTARTÓ RENDSZER
Bevezettünk egy új tagsági rendszert (egyesuletonline.hu), és a tagi exkluzív tartalmakat – melyek meglehetősen népszerűek – e rendszer keretei közé tereljük. A rendszerben tárolt dokumentumok hozzáférése egyedileg állítható (egy adott felhasználó / egy bizonyos szakosztály / mindenki láthatja).

A részletes jegyzőkönyv tagjaink számára a tagnyilvántartó rendszerben olvasható.