Regionális online konferencia a programozás oktatásáról

Március közepén a Skool kétnapos regionális online konferenciát rendezett a programozás oktatásáról magyar, lengyel, szerb és szlovák informatika tanároknak, akik megosztották egymással azokat a jó tapasztalatokat, melyek beváltak az elmúlt időszak online oktatása során.

A konferencián részt vett Erdősné Dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság alelnöke, aki Marnick Vandebroak – belga tréner, kommunikációs szakértő – színes, szórakoztató előadását ajánlja figyelmünkbe.

skool

Az előadás a tanár, az előadó tárgybéli felkészültségének fontossága mellett sorra veszi a kommunikációs kompetenciák jelentőségét, úgymint testbeszéd, non-verbális kommunikáció a tudattalan érzékelés során, kitérve a hangeffektek jelentőségére, melyek a közléssel egyidejűleg érnek célba… Hogyan keltsük fel és tartsuk fent az érdeklődést, legyünk magunk is színesek, hogyan emelkedjünk magunk fölé, némi távolságot tartva – az önreflexió fontossága az elméleti tudás mellett. A hallgatósággal való kapcsolódáshoz szerezhetünk ismereteket, kommunikációs praktikákat.

A konferencián elhangzott inspiráló videók vágott verziói egytől egyig ide kattintva visszanézhetők!