„A munka nem játék, de közel állhat hozzá” – meetup a játékosításról

A Neumann Társaság következő meetupját 2021. június 30-án, szerdán 16.00 órakor tartjuk, egy manapság élénk érdeklődés övezte témában: a játékosításról.

A játékoknak évezredes előnyük van abban, hogy lekössék a figyel­münket. A játékosítás egyre népszerűbbé váló módszere arra irányul, hogy hogyan lehet a játék által kiváltott flow élményt a mun­kavégzés elsajátításába, képzésbe, tanulásba beépítve, mindazok hatékonyságát növelni és az elköteleződést jobban biztosítani.

Bolondok lennénk nem felhasználni ezt az erőt arra, hogy hatéko­nyabbá és érdekesebbé tegyük a vevőszerző vagy -meg­tartó folyamatainkat. Ahhoz, hogy a vevőink vagy felhasználóink dönté­seire hatással lehessünk, a játéktervezés mellett a modern viselkedéstudományt is érdemes félszemmel figyelni. A játékosítás eszközeinek stratégiai szintű használata, fejlesztése új dimenziót nyitott a digitalizáció környezetében. Egy új horizontális tématerület van kialakulóban.

Vendégünk lesz Pusztai Ádám, a Gyakorlati játékosítás – Hogyan teremtsünk játékosított ügyfélélményt? című könyv szerzője és Prievara Tibor, az Apáczai tanára, A 21. századi tanár című könyv szerzője, mely a játékosítás tanári munkában való alkalmazásáról szól.

gyerek

Velük keressük a választ az alábbi kérdésekre:

  • Mi egyáltalán a játékosítás? Minden az? Mennyire online és offline?
  • Milyen ötleteket leshetünk el a játékokból és a viselkedéstudományból az üzleti folyamataink és digitális termékeink fejlesztésére?
  • Milyen szegmensekben használható, és hol elengedhetetlen valóban?
  • Miért hatékonyabb az oktatás a játékosítás eszközeivel?
  • Milyen előnyökhöz juthat egy vállalat, amennyiben játékosítási megoldásokat alkalmaz?

A meetup egyszersmind előszele a Játékosítás Szakosztály életre hívásának, melyre többetek részéről érkezett igény. A rendezvény ingyenes, ide kattintva tudtok regisztrálni!