Magyar ezüstérem a CEOI-n, a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián!

Tizenegy ország – a klasszikus közép-európai nemzetek mellett Olaszország és Svájc – összesen 48 versenyzője mérettette meg magát az idén horvát szervezésű, de online megrendezett versenyen.

Németh Márton Tamás (Batthyány Lajos Gimnázium, Nagykanizsa) 309 ponttal bekerült az első tíz versenyző - és egyben az ezüstérmesek közé!

További helyezések:

Viczián András (Baár-Madas Református Gimnázium, Budapest) 172 ponttal a 31. helyen,

Máté Lőrinc (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest) 164 ponttal a 36. helyen,

Gábor Dávid (Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Kapuvár) 8 ponttal a 47. helyen végzett.

CEOI csoportkép
A képen balról jobbra:
Erdősné dr. Németh Ágnes, Máté Lőrinc, Németh Márton, Gábor Dávid, Viczián András, Dr. Horváth Gyula. Fotó: Végh Bence

A teljes eredménylista itt látható:

https://ceoi.hsin.hr/ranking/Ranking.html

 

A záróceremónia itt látható: 

https://www.youtube.com/watch?v=dUHIm6Pv_E8

 

A CEOI-n a magyar szervezők a 11. osztálynál húzták meg a korhatárt, a versenyt egyfajta regionális felkészítőnek tekintik a következő évi Nemzetközi Informatikai Diákolimpiára (IOI). Több más ország viszont ennél idősebb, tapasztaltabb versenyzőket is enged indítani. Egy ilyen mezőnyben maga a részvétel, tapasztalatszerzés is nagy érték.

Szeretettel gratulálunk a diákoknak, tanáraiknak, felkészítőiknek, a Nagykanizsán tartott hazai részvétel szervezőinek – Dr. Horváth Gyula csapatvezető, Erdősné dr. Németh Ágnes csapatvezető-helyettes, házigazda –, a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztály és az ELTE IK szakértőinek!

Ezzel idén véget ért az informatikai diákolimpiák szezonja. Nyáron Éles Júlia ezüstérmet szerzett az európai lányoknak szervezett EGOI-n, Tóth Gellért szintén ezüstöt a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI), Szabó Kornél és Varga Péter bronzérmet az IOI-n, míg az európai junioroknak szervezett eJOI-ról addig példátlan módon aranyat (Molnár István Ádám), ezüstöt (Németh Marcell) és három bronzérmet (Czanik Pál, Fülöp Máté, Jenei Marcell) hozhattunk haza.

Most hozzájuk csatlakozik Németh Márton a CEOI-s ezüsttel!