Már 2021 is Múlt

iTF Hírmozaik

Az Informatikatörténet Fórum a 2021-es évet is sikeresen zárta, nem akadályozta a virus sem, tovább folytatta a szerkesztőség munkáját: ha személyesen nem lehetett, akkor skype-on, na meg kihasználva az elektronikus kapcsolattartást...                              :

Így beszámolhatunk arról, hogy az Adattárunk 2021-as növekedése, amit az alábbi grafikon is mutat, megközelítette a 7 %-ot. Érdemes megnézni,  hogy az indulástól a megjelenített adatlapok száma csak növekszik, csak növekszik. :)

ITA növekedés
Az iTA növekedése

Külön kiemelkedő gyarapodást értünk el a Személyek,  Írások és a Rendezvények rovatban.

Örömmel számolunk be, hogy a COVID-tól függetlenül sikerült három videoriportot is készíteni:  Simon Pál, Kutas János és Horváth Iván közreműködésével, amely riportok meghallgatásával betekintést kapunk a  korabeli egészségügyi informatikába, megismerkedhetünk az ESZR világ történeteivel és az irodalom és az informatika kapcsolatára.

E videoportrék hasonlóan a korábbi több mint 50-hez, a Youtube-on és a MaNDA-n is megtalálhatók.

Volt két sikeres rendezvényünk is: az egyiken a Nagy Számítástechnikai Műhelyek sorozatban a Munkaügyi Minisztérium Számítástechnikai Intézete mutatta be, elevenítette fel a működésének jellemző momentumait. Ezt a rendezvény hibrid “üzemmódban” szerveztük meg, összességében a résztvevők száma megközelítette a 80 főt.

A másik rendezvényünk az IT evolúció 2.0 kiállítás megnyitója volt az Óbudai Egyetemen már működő IT Evolúció kiállítás bővítése keretében. Ezen a rendezvényünkön több mint 50 fő résztvevő volt és együtt hallgathattuk meg Kutor László tárlatvezetéssel összekötött előadását.

Elkészült a Kollázs az informatikusokról összeállítás is.

Várjuk észrevételeiket, javaslataikat rovatainkkal kapcsolatban is az Üzenetküldés menüpontunkon keresztül

Megköszönve a szerkesztőségünk hatékony, odaadó munkáját és a Társaság támogatását a munkánkban, várjuk az Adattárunkkal kapcsolatos javaslatokat, kiegészítéseket, véleményeket  a Kapcsolat menüpontban

Köszönjük!

Megyery Károly