Háború Ukrajnában – segítsünk a menekülteknek!

A Neumann Társaság osztozik a civilek fájdalmában és szolidaritást vállal minden ukrajnai polgárral a szomszédunkban dúló háború miatt. Egyesületként úgy látjuk, elsősorban azzal tudunk segíteni, ha a civileket, menekülteket segítő akciókra felhívjuk a figyelmet – és arra kérjük minden tagunkat, hogy anyagi helyzetüknek megfelelő mértékben támogassák a jótékonysági szervezeteket.

Ukrajna

A menekültek a határon innen is rengeteg segítséget igényelnek, melyet már avatott szervezetek koordinálnak. A határ túloldalán még nehezebb a helyzet, erről első kézből is értesülünk, ugyanis a beregszászi Máltai Szeretetszolgálat irodája békeidőkben ECDL-vizsgaközpontként is működik, így kapcsolatban állunk velük. Elmondásuk szerint a nap 24 órájában segélyeket osztanak, melyhez már alig van hadra fogható emberük.

Mindenekelőtt az ő elérhetőségeikre hívjuk fel a figyelmet:

malta.uz.ua | Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat

Szakmai partnereink felajánlásait is gyűjtjük, ezt az összeállítást folyamatosan update-elni fogjuk, melyhez minden információt megköszönünk.

Kérjük tagjainkat, hogy segítsék az alábbi kezdeményezéseket:

United Way Magyarország – Segélyalap: United Way Magyarország

PMI Magyar Tagozat Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Vöröskereszt: A rosszra az egyetlen válasz a jó cselekedet lehet, ez az egyetlen eszköz a kezünkben. | PMI Budapest

IVSZAz IVSZ cselekvési javaslatai az ukrajnai orosz agresszió nyomán kialakult helyzetben • IVSZ

NIOK Alapítvány – Közösségi adománygyűjtés: KozossegigyujtesUkrajnaert (adjukossze.hu)

A Marczibágyi Téri Művelődési Központ adományokat vár – külön örülnének telefontöltőknek, powerbank-oknak, netezést, telefonálást segítő lehetőségeknek: Marczibányi Téri Művelődési Központ | Facebook

További fontos cikkek, összefoglalók:

IT szektor helyzeteAz ukrajnai háború miatt tovább súlyosbodott az IT szektor helyzete - Piac&Profit - A kkv-k oldala (piacesprofit.hu)

Ingyenes informatikai képzések és álláslehetőség menekülteknekIngyenes informatikai képzéseket és állást is kínálnak az ukrajnai menekülteknek- HR Portál (hrportal.hu)

Magyar cégek segítségeUkrán munkavállalóknak segít több magyar cég is | Kárpátinfo.net (karpatinfo.net)

Háború a kibertérbenSoha nem látott módszerek és intenzitás – ukrán-orosz háború a kibertérben • IVSZ

Európai Múzeumi Szervezetek Szövetsége (NEMO)  - Magyar Múzeumok - Múzeumi segítségnyújtás Ukrajnának - Felhívás a magyar múzeumi szervezetek, múzeumok és muzeális intézmények, múzeumi munkatársak számára (magyarmuzeumok.hu)

Nemzetközi összefoglaló – nemzetközi segítség lehetőség:

Ukraine: 5 things to know about the humanitarian crisis | World Economic Forum (weforum.org)