Kiváló Versenyfelkészítő díjat kapott alelnökünk, Erdősné dr. Németh Ágnes

 

Az Oktatási Hivatal ajánlása alapján az OKTV informatika tantárgyra való felkészítő munka elismeréseként Kiváló Versenyfelkészítő díjat kapott a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke, Erdősné dr. Németh Ágnes a Nemzeti Tehetség Központtól.

Gratulálunk a megérdemelt díjhoz.

Erdősné dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság alelnöke
Erdősné dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság alelnöke

Bemutatkozás a díj kapcsán:

A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium tanáraként dolgozva immár negyedik alkalommal sikerült általam felkészített diáknak az OKTV Informatika II., programozás kategóriájában az első helyen végeznie, és rajtuk kívül - az évek során - még sokaknak eljutni a verseny országos fordulójáig, megalapozva életpályájukat is.

Ezt az eredményt - a doktori disszertációmban is bemutatott – strukturált, több év munkáját meghatározó felkészülési tematikával, csapatépítési- és motivációs módszerek kombinálásával, a diákok által adott évben elérhető, reális célok közös megfogalmazásával, folyamatos versenyzéssel, közös, egymást segítő munkával, és inspiráló környezet megteremtésével sikerült elérni.

A hazai versenyeken túlmutatva a középiskolások legnagyobb nemzetközi versenyprogramozási megmérettetésein a magyar válogatott tagjaiként, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI) és a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián (CEOI) is szereztek ezüst- és bronzérmeket diákjaim, a vidéki kis gimnáziumból indulva.

A versenyeredmények tanári munkámban a jéghegy csúcsát mutatják: nagyon büszke vagyok azokra a diákjaimra is, akik informatikusként vagy mérnökként, kutatóként vagy az iparban dolgozva hasznosítják az általam tanított matematikai vagy informatikai ismereteiket. Köszönöm nekik az engem is folyamatos fejlődésre és tanulásra inspiráló munkát, amit együtt végezhetünk.