10. ICCC - 16 ország kutatói Izlandon

A Magyar Fuzzy Társaság nemzetközi szereplése

2022. júl. 6-9. között került megrendezésre az IEEE 10th International Conference on Computational Cybernetics and Cyber-Medical Systems (ICCC) jubileumi konferencia Reykjavikban, az Óbudai Egyetem, az Izlandi Egyetem, az IEEE, valamint a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szakosztályaként működő Magyar Fuzzy Társaság szervezésében. Tekintettel arra, hogy bár a korlátozások a legtöbb országban enyhültek, de a pandémia még nem ért véget, továbbra is lehetőséget biztosítottunk az online részvételre is. Ez a lehetőség a napjainkban tapasztalható reptéri fennakadások miatt is hasznosnak bizonyult, mert sajnos ezek a problémák a konferencia résztvevőket sem kerülték el.

Idén 55 cikk érkezett be, melyet 16 ország kutatói nyújtottak be és adtak elő. Bebizonyosodott, hogy a tradicionális, nagy múlttal rendelkező, mindig fejlődni és megújulni képes konferencia kiállta a járványveszély próbáját, s megőrizte stabilitását.

Az eseményen a Magyar Fuzzy Társaság saját szekciót is szervezett „Special Session on Mechatronics and Vehicel Engineering” címmel, valamint a doktori képzésben résztvevők számára immár hagyományosan PhD hallgatói szekciók biztosítottak lehetőséget a tudományos életbe való bekapcsolódásra.

A szekciók címe: „Special Session on Recent Advances in PhD Research Enhanced Computational Cybernetics”.

Publikálási szempontból jelentős, hogy az elfogadott cikkek újabb vizsgálat után bekerülnek az IEEE Xplore Digital Library elektronikus könyvtárba, ahol a cikkek jelentős része az Elsevier kiadó által gondozott Scopusban referált.

Galéria