Neumann 120 kiállítás Nagykanizsán

A digitális kultúrában igen erős iskolába - a 2020-as Közép-Európai Informatikai Diákolimpia helyszínére - vándorolt tovább #neumann120 tablókiállításunk: a Batthyány Lajos Gimnázium - Nagykanizsa mától egy ünnepi Neumann-hétnek ad otthont!

A megnyitón Balogh László, Nagykanizsa város polgármestere, Györek László igazgató és Erdősné dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke köszöntötte a megjelenteket. Erdősné dr. Németh Ágnes tanárnő Neumann példakép voltát hangsúlyozta a diákoknak, kiemelve a motiváló példák fontosságát.

#neumann120 Nagykanizsán

Neumann János magyar szellemi gyökereiről és amerikai sikereiről Kovács László nyugalmazott tanszékvezető professzor tartott szemléletes, izgalmas előadást. Kovács tanár úr nemcsak több Neumann-könyv, publikáció szerzője, de a Batthyány Gimnáziumban Balogh László polgármester és Erdősné tanárnő is a tanítványa volt fizika tantárgyból.

Képes Gábor a kiállítás kurátoraként tartott diákközpontú előadást Neumannról, a trendsetterről, techgururól és játékos elméről, aki már a 20. század közepén a 21. század releváns kérdéseivel foglalkozott.

#neumann120 Nagykanizsán

A tartalmas Neumann-hét folytatódik, mások mellett Gulyás László alelnökünk is az előadók között lesz az MI-ről. Részletes program:

https://www.blg.hu/hirek/neumann-het-a-blg-ben