Jövőkép 25 év tapasztalata alapján címmel rendeztek konferenciát Egerben

 

A 2023. november 7-től 9-ig tartó XXV. Országos Közoktatási és Szakképzési Konferenciát, mint ahogyan az eddigi két és fél évtized alatt, a Suliszerviz Pedagógia Intézet és a Suliszerviz Oktatási és Szakértői Iroda (mely utóbbi már több mint 20 éve sikereres ICDL vizsgaközpontot is működtet) szervezte. A közoktatás és szakképzés seregszemléjének is tekinthető eseményen, mint minden évben, a három napon keresztül most is mintegy 900 szakember vett részt.

Eger

A konferenciát Társaságunk ügyvezető igazgatójának, Szalay Imrének, a Neumann 120 emlékév kapcsán tartott előadásával nyitották meg. Az igazgató méltatásában kiemelte, hogy Financial Times által 1999-ben a XX. század emberének megválasztott Neumann János elindulásában meghatározó szerepet játszott az egykori alma mater, a Fasori Evangélikus Gimnázium, ahonnan nem is egy, később Nobel-díjat kapott tudós pályája indult el. Éppen ezért Rátz László, a gimnázium kiváló pedagógusa, matematika tanára emlékére külön díjat is adományoznak azoknak a tanároknak, akik munkájukkal segítik a tehetségek kibontakozását.

A résztvevőkből elismerést váltott ki Társaságunknak az emlékév kapcsán szervezett igen sokszínű és gazdag programsorozata, amely a könyvkiadástól, a képzőművészeti diáktárlattól, a tudományos konferenciákon keresztül a vándor tablókiállításig – amely a konferencia alatt a rendezvény előadótermében volt látható – és még sok más egyéb eseményig terjedt, illetve még a következő évre is átnyúlik.

Eger

Az ország legnagyobb közoktatási és szakképzési rendezvényén a terület minden szereplője megtalálható volt, az állami szereplők szintúgy, mint az oktatásban érdekelt piaci cégek, a pedagógusképzést végző felsőfokú intézmények, és persze maguk a tankerületi vezetők, szakképzési centrumok vezetői és oktatói.

Eger

A plenáris előadások már videón visszanézhetőek, a szekciók és workshopok összefoglalói, az előadások leírt szövegeivel együtt pedig majd elektronikus kiadványban is megjelennek.

 

Címke