Már a lájkolást is tanulni lehet: a Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A .pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig.

Miben rejlik az intelligencia ember és gép kapcsolatában? – erre a kérdésre kereste a választ a Neumann Társaság HCI&DfA szakosztály és a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszéke közös szimpóziuma.

Hely

SZTAKI, 1111. Budapest, Kende u. 13-17.

Dátum

-

 

Az NJSZT GRAFGEO szakosztálya, a SZTAKI és a BMGE megrendezi a

X. Magyar Számítógépes Grafika és Geometria Konferenciát

 

A konferencia témakörei:

Dr. Beck György írása a Világgazdaságban

Felkészültek vagyunk az új kihívásokra? Vagy a diákjainkat a szöges ellentétére tanítjuk annak, amire később szükségük lesz? Dr. Beck György szerint új típusú oktatásra és élethosszig tartó tanulásra van szükség. A változás az ECDL használatán és kínálatán is megmutatkozik.
Az cikk eredetileg a Világgazdaságban jelent meg.

Szalay Imre évkezdő gondolatai

Négy nagy területen fejti ki munkáját az NJSZT. Az elmúlt évben 561 média megjelenésünk volt az elektronikus és nyomtatott sajtóban, hírt adva mindezekről a tevékenységekről. 2020-ban is számítunk a közös gondolkodásra, támogatásra!

 

A több mint 30 éve létező CEPIS, az Európai Professzionális Informatikai Társaságok Tanácsa – melyben hazánkat a Neumann Társaság képviseli – 2019-ben nagyon fontos dokumentumot fogadott el DiversIT charta néven. 

DiversIT

A bebras nemzetközi informatikai verseny hazai szervezésében idén 202 iskolából több mint 27 ezer diák versenyzett az öt életkori kategóriában. 
 
Az eredmények, statisztikák és a feladatok (megoldásaikkal) már felkerültek a kezdeményezés archívumába (http://e-hod.elte.hu/archivum).

e-Hód grafikon

ECDL-lel a fogyatékossággal élőkért, ECDL-lel a fogyatékossággal élőkkel

Egy közhasznú, nonprofit szervezet számára fontos feladat és önként vállalt kötelesség is a társadalmi felelősségvállalás, ezért hoztuk ezt a példát – így karácsony közeledtén -, hogy a digitális kompetencia, tudás megszerzését milyen sikerként vették nehezebb sorsú embertársaink.

 

A GIKOF Gazdaságinformatikai Kutatási és Oktatási Fórum 2019 november 8-9-én tartotta meg országos konferenciáját, ezúttal a Milton Friedman Egyetemen, Budapesten. A Honfi Vid elnökletével szervezett konferenciát a rendezőintézmény nevében Szatmári Péter rektorhelyettes, az NJSZT nevében Szalay Imre ügyvezető igazgató valamint Raffai Mária, a GIKOF elnöke nyitotta meg.