Az év egyik legkiemelkedőbb eseménye! A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) szervezésében 2020. június 29. és július 5. között Nagykanizsán, a Batthyány Lajos Gimnáziumban zajlik majd a jövő évi CEOI, vagyis a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia.

A Neumann Társaság - Magyar Fuzzy Társaság - támogatásával megvalósított tanácskozáson három díjat is kiosztottak a rendezők. Gratulálunk az elismerésekhez!

A RoboCupJunior 2020 világ és európai bajnokságok magyarországi kvótaszerző versenyére előkészítő műhelymunka folyt november 16-án, szombaton a Nyíregyházi Egyetem Robotintelligencia Laborjában.

Délelőtt világjárt és dobogós helyezett csapatok mentorai tartottak iránymutató előadásokat a különböző ligák kihívásairól a szabályok újdonságairól.

2020. év februárjában Budapesten, márciusban Nyíregyházán szerezhetnek kvótát a jelentkező csapatok.

Hely

UPC Közösségi Tér, Soroksári út 30-34., Budapest, 1095

Dátum

Alakítsd aktívan a jövőt, szólj bele, hogyan alakul Magyarország mesterséges intelligencia stratégiája!

Gyere, és mondd el, melyek a legfontosabb szempontok, amelyeket figyelembe kellene venni annak véglegesítéséhez.

Mi megtettük tétjeinket, és öt olyan fő területet határoztunk meg, amelyek távlati célokat határoznak meg, és elébe mennek az MI transzformációnak:

1. Autonóm közlekedési rendszerek bevezetése - Teremtsük meg az önvezetés szabályozói, fizikai és működési környezetét!

Hely

Óbudai Egyetem, Bánki Donát Kar, Népszínház utca 8., Budapest, 1081

Dátum

 

Most már hagyományosan decemberben szervezzük meg a mechatronika szakos hallgatók számára az IMSμC konferenciát, ahol 15-20 magyar és külföldi hallgató mutathatja be a munkáját.

További részletek:

 

Az informatikai ágazat cégei és intézményi szereplői találkoztak egymással Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agorában, 2019.december 3-án, a Tech Trend Show  keretén belül.

Tech Trend

műhelykonferencia

Hely

Földes Ferenc Gimnázium nagyterme, Miskolc, Kelemen Didák u. 5.

Dátum

Izgalmas, jövőbe mutató kérdések kerülnek terítékre a tanácskozáson.

A Neumann Társaság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete, az EFOP 3.2.1 „Tehetségek Magyarországa” - Minősített Tehetséggondozó Műhelyek támogatásával megvalósuló konferencia tartalmából:

Az idei rendezvény az élet minden területén egyre szélesebb körben alkalmazott ún. okos eszközök, kiemelten a robotok bemutatását célozta meg. Az előadók a téma kiváló ismerői és művelői, akik a robotika alkalmazási lehetőségeivel ismertették meg a résztvevőket.

Hely

ELTE IK, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1.

Dátum

Az e-Hód verseny díjkiosztóján minden kategória első 3 helyezettjét jutalmazzuk.

2019. december 13-án 14:00-kor az ELTE IK Harmónia termében kerül sor az eseményre, melyre szeretettel várunk mindenkit. Hamarosan e-mailben értesítik a szervezők az iskolákat a díjkiosztó pontos részleteiről.

http://e-hod.elte.hu/2019/11/22/hod-2019-eredmenyek/

Hely

Szent-Györgyi Albert Agora, Szeged, Kálvária sgt. 23.

Dátum

 

Technológiai streamek robotikától a környezettudatos IT-ig. A Neumann Társaság képviseletében Nemes József előadása hallható a programon az EDLRIS robotika és MI-tananyagról!

http://www.agoraszeged.hu/program/tech-trend-show-2019