Történet

A Bács-Kiskun Megyei Szervezet 1975. november 20-án alakult meg A számítástechnika a gyakorlatban című kiállítás záró eseményeként. A megyei csoport 2001. október 12-én alakult újjá, dr. Pintér István vezetésével.

Napjainkban a szervezet az NJSZT Térinformatikai Szakosztályával együttműködve a középiskolások 50 órás közszolgálati tevékenységét célzó programok szervezésében, kidolgozásában vesz részt a megye több településén, a középfokú intézménnyel rendelkező városokban.

Szintén e szakosztállyal való szoros együttműködés eredménye a SmartCity kutatásban való részvétel: Kiskőrös város Smart City kisvárosi modelljének kidolgozásában tevékenykednek, valamint továbbra is dolgoznak a BME EIT Smart City tagozatában. Kiskőrös Smart City kezdeményezéséhez kapcsolódó konferenciák szervezése, valamint a helyi önkormányzat Smart City projektjével összefüggésben új ECDL-vizsgaközpont elindítása is céljuk.

A Térinformatikai Szakosztállyal való közös munka eredménye már 2015-ben is megmutatkozott, például egy Smart Tér Kiskőrös konferencia formájában. A szervezet 2015-ben Smart Kisvárosok nemzetközi konferenciát rendezett, valamint 15-20 fős érdeklődő csoportok részére népszerűsítő kiselőadásokat tartott.

2016-

Június 13-án a területi szervezet Intelligens Város - Intelligens Régió címmel tartottak konferenciát Kiskőrös város Smart City modelljéről és az NJSZT kapcsolódási pontjairól, valamint a témáról az év második felében is tartottak kisrendezvényt. Középiskolai találkozókat tartottak Baján, a III. Béla Gimnáziumban és Kiskőrösön, a Wattay Gimnáziumban. Továbbra is részt vesznek a Térinformatikai Szakosztállyal együttműködve a középiskolások 50 órás közszolgálati tevékenységét célzó programok szervezésében, valamint az NJSZT Digitális Esélyegyenlőség és e-Health-hoz kapcsolódó programjainak szellemében együttműködést dolgoznak ki a kiskőrösi Egészségfejlesztési Irodával. Kapcsolatépítésre törekednek számos intézménnyel a Smart City, a digitális esélyegyenlőség és digitális oktatás számos kérdéskörében, hangsúlyosan vesznek részt az IT-terület és az NJSZT tevékenységeinek népszerűsítésében a megyében.