Történet

A Csongrád Megyei Területi Szervezet 1970 óta működik az NJSZT keretei között. Olvassa el a területi szervezet részletes történetét bemutató dokumentumot!

2015

A területi szervezet kiemelkedő feladatának tekinti a múlt értékeinek megőrzését, az NJSZT céljaival összhangban. Szeged megyei jogú város ad otthont az NJSZT részvételével alapított és működtetett Informatika Történeti Múzeum Alapítvány épületeinek. A gyűjteményi raktár Öthalomban, az egykori szovjet laktanya területén található. A gyűjteményre alapozva az NJSZT világszínvonalú állandó kiállítást üzemeltet Szeged belvárosában, a Kálvária sugárúton található Szent-Györgyi Albert Agorán.  A területi szervezet tagjai – köztük Dr. Bohus Mihály elnökségi tag – részt vesznek a közérdekű muzeális gyűjtemény gondozásában, szakmai munkálataiban. A szervezet a jövőben Informatikai Klubot indít az informatikatörténet érdekes témáihoz kapcsolódó előadásokkal és a tervek szerint a Neumann Kollokvium szegedi rendezvényét is támogatják.

A területi szervezet másik fő célkitűzése a tehetséggondozásban való részvétel, melynek égisze alatt 2015-ben is támogatták a Gábor Dénes Informatikai Versenyt, a díjátadóra 200 fő részvételével a Szent-Györgyi Albert Agorában került sor. A területi szervezet 2015-ben támogatta az Agorában működő Lego robot szakkör működését is. A Nemes Tihamér OKSZTV és a LOGO országos versenyek megyei helyezettjeinek díjazásában is részt vállalnak, 2015-ben összesen 20 díjazottat támogattak 7 megyei iskolában. Az informatikai versenyek díjazásában, támogatásában a jövőben is részt vesznek.

A Csongrád Megyei Területi Szervezet egyik fő célkitűzése, hogy a helyi informatikai élet meghatározó szereplőjévé váljon, ennek megfelelően folyamatos együttműködésre törekedik a helyi jelentős szervezetekkel (Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter, DARIÜ, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara).

2016-

A Csongrád megyei szervezet tevékenysége a Gábor Dénes Informatikai Verseny, valamint a Nemes Tihamér- és a Logo országos versenyek megyei helyezettjeinek támogatására fókuszált, de a szervezet munkatársai folyamatos értékmentő munkát végeznek az NJSZT jelentős szerepvállalásával működő informatikatörténeti közérdekű muzeális gyűjteményben, és számos meghatározó helyi szervezettel, köztük a megyei kereskedelmi- és iparkamarával is együttműködnek. Szakmai rendezvényeikkel idén is a megye meghatározó szereplőivé kívánnak válni.