Beck György

Elnök

Bemutatkozás

elnök, Neumann János Számítógép-tudományi Társaság

A matematikus végzettségű szakember immár 40 éve vesz részt nagy hazai és nemzetközi informatikai- és távközlési vállalatok munkájában, 1994 óta pedig első számú vezetője a Digital, Compaq, Hp és Vodafone cégek magyarországi leányvállalatainak.

Egyik legfontosabb szakmai eredményének tartja, hogy jelenlegi- és korábbi cégeinek amerikai ás angliai központi döntéshozóit sikerült meggyőznie arról, hogy érdemes bízni a magyar szakemberek tudásában és szakértelmében.

Beck György szakmai munkája mellett igen sok társadalmi feladatot is ellát. Többek között társelnöke a VOSZ-nak és a Magyar Vízilabda Szövetségnek, a Felügyelő Bizottság elnöke a Day One Capital Kockázati Tőke Befektető Társaságnál és oktató a Corvinus Egyetem mellett az 5 éve alakult SEED – Közép Európai vezetőképző intézményben is.

Az angolul és oroszul kiválóan beszélő üzletember nős, három gyermeke van, munkáját számos díjjal ismerték el pályafutása során. A hazai informatikáért folytatott tevékenységéért 1996-ban Neumann- díjjal jutalmazták, 1997-ben és 1999-ben az Év Informatikai Menedzsere, 2000-ben pedig az Év Menedzsere díjban részesült. 2003-ban elnyerte a „Leginspirálóbb Vezető” díját, 2004 elején pedig az Ernst and Young "Az év üzletembere” választás "A példakép" díjának győztese lett. 2004-ben szülővárosától, Ceglédtől díszpolgári címet kapott. 2005. augusztus 20-án a Magyar Köztársaság elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntette ki. 2007-ben az IVSZ a Pro Informatika díjjal ismerte el munkáját. 2017-ben a Menedzserek Országos Szövetsége Életmű Díjjal jutalmazta.