Ekler Péter

Név

Ekler Péter

Bemutatkozás

Ekler Péter 2002-től volt a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának mérnökinformatikus, 2007-től doktorandusz hallgatója; 2010-ben szerzett PhD fokozatot. Ebben az időszakban demonstrátorként vett részt az oktatásban. Diplomatervében, illetve disszertációjában mobil alapú közösségi hálózatok teljesítmény- és hatékonyságvizsgálatával, valamint mobil eszközök szoftverfejlesztési kérdéseivel foglalkozott. 2007-től a Nokia-Siemens Networksnél dolgozott kutatómérnökként, 2010-től a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék oktatója, jelenleg egyetemi adjunktusként; témavezető a BME Informatikai Tudományok Doktori Iskolájában.
Eddig összesen 71 tudományos és felsőoktatási közleménye jelent meg, közülük 35 szakcikk külföldön, valamint egy szakkönyv magyar nyelven.
Jelenlegi kutatási területei: peer-to-peer megoldások, közösségi hálózatok, mobil alapú rendszerek, adattárház-megoldások.
2015-ben a Pro Progressio alapítvány innovációs díját nyerte el (Lengyel Lászlóval közös munkájáért, a SensorHUB-ért). „A SensorHUB olyan adatgyűjtő, elemző és értékesítő platform, amely különféle szak- és alkalmazási területek (például jármű és közlekedés, egészségügy, gyártósorok, intelligens városok) adatgyűjtését, kezelését és elemzését teszi hatékonnyá.