Erdősné Németh Ágnes

Név

Erdősné Németh Ágnes

Bemutatkozás

Erdősné Németh Ágnes a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban tanít 2006 óta matematikát és informatikát. Iskolájában példaértékű, komplex tehetséggondozó műhelyt hozott létre, sajátos, egyedi módszerrel építkezve. Programozásból tart pezsgő hangulatú, erős kooperációra épülő foglalkozásokat, melyen együtt dolgoznak a kisebbek és a nagyok, a kezdők és haladók, hihetetlenül motiválva egymást. Tehetséggondozó munkájának sikerességét igazolja, hogy diákjai nagy számban jelennek meg a programozási versenyek döntőjében. Egyik diákja, négy LOGO versenygyőzelem után az OKTV-t is megnyerte, majd nemzetközi vizekre evezve a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián ezüstérmet szerzett. Idén a legjobb magyar eredményt is ő érte el, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián ezüstérmet nyert.
Tanítványaival remek a kapcsolata. Érdekükben rengeteg pályázatot valósított meg az elmúlt években: az Út a tudományhoz programban LEGO-val és nanotechnológiával foglalkoztak, a Határtalanul keretében pedig az amerikai űrkutatás egyik központjában jártak. Diákjaival az iskolán kívül is sok időt tölt együtt: tájfutó edzéseken és versenyeken, informatika és matematika táborokban, tájfutó edzőtáborokban, ezzel is erősítve a csapatszellemet.
Rendszeres és közkedvelt előadója az INFO ÉRA informatika tanári konferenciának. Eredményes tehetséggondozó munkáját 2010-ben a Pro Progressio Alapítvány tanár díjával, 2015-ben Bonis Bona a Nemzet Tehetségeiért díjjal ismerték el.