Beck György-interjú az Indexen

Index-címlapos, rendkívül izgalmas interjú készült elnökünkkel, dr. Beck Györggyel. Figyelmükbe ajánljuk a remek beszélgetést!

"A legizgalmasabb (...) az NJSZT (Neumann János Számítógép-tudományi Társaság) társadalmi szervezet elnöki pozíciója, ahol az a célkitűzés, hogy a lakosság számára az egész digitális világot megismertessük, hogy mi legyünk ebben a digitális világban a GPS. (...)

- Milyen hiányosságot vagy elmaradást lát az országban, amin a leginkább segíteni kell?

- Az oktatás kapcsán bőven van feladat, és az informatikát és a nyelveket komolyabban kell venni, és az első fázis a tanárok motiváltságát erősíteni, ez sokat tudna segíteni. Fontos, hogy az oktatásban valamilyen konszenzus alakuljon ki, merre kell továbbmenni. Pont a Neumann Társaság kapcsán az egyik fő tevékenységünk a lakosság felkészítése a digitális világra, az ECDL-vizsga. Hazánkban már 500 ezren kezdték ezt megcsinálni, ami a világon a nyolcadik legmagasabb szám. A tervünk, hogy hamarosan egymillió diákunk, és így a digitális világra felkészült állampolgárunk legyen és ezzel a világ első 5 országa közé kerüljünk ebben a nagyon fontos összehasonlításban, és felkerüljünk a térképre."

Az Év informatikai újságírója - Kovács Attila-díjas Tóth Balázs cikke itt olvasható:

https://index.hu/techtud/2019/06/04/beck_gyorgy_interju/

Címke