• Digitális tudás ajándékba

  Tisztelt Érdeklődők! Tisztelt Vállalati Partnereink!

 • Beszámoló a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei NJSZT rendezvényéről
 • Úgy tűnik, megéri pályázni! Az iTF két pályázaton is nyert, mely támogatások segítségével egyfelől licenceket vásárol, másfelől új fejlesztési igényeit fogja fedezni (szerverek). A sikerről Bárány Sándor számolt be, és többi szakosztályunk számára is csak azt javasoljuk, pályázzanak!

  Az alábbiakban Bárány Sándor szavait idézzük.

 • 2020 decemberétől indulnak az ECDL modulok automata vizsgái, ami egyúttal a vizsgarendszer szabályainak megváltozását is magával vonja. Ezen a héten zajlik a vizsgáztatók online felkészítése az új vizsgarendszerre.

 • Kedves Ifjú és Örökifjú Tehetségek! Örömmel tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy idei, tizedik alkalommal megrendezett Hód-versenyünk lezárult. Nem is akárhogyan! 249 iskola több, mint 29.341 diákja vett részt az idei megmérettetésen, ami a tavalyihoz képest 6 %-os növekedést jelent. Magyarországon kívül Szerbiából, Romániából és Szlovákiából is fogadtunk résztvevőket.

 • A november 4-i Jelenből a digitális jövőbe címmel rendezett nemzetközi online konferenciánk egyik legérdekesebb témáját Dr. Nagy Ádám, a Selye János Egyetem docense feszegette. Előadásának az „OK, Zoomer? – Tegyük rendbe a generációs logikát!” címet adta. Színes és szellemes előadása a generációs logika társadalomtudományi alapjaiba vezetett bennünket, az egyes generációk eltérő sajátosságait bemutatva, egyszersmind összehasonlítva jellemző információszerzési szokásaikat.

 • Bemutatjuk új munkatársunkat, Tihanyi Zoltánt

  Tihanyi Zoltán szakmai igazgatóként november 16-tól erősíti Társaságunkat. Szeretnénk őt bemutatni. Telefonon készítettünk vele interjút, amit nagy örömmel bocsátunk érdeklődésükre.

  Tihanyi ZoltánKapcsolódva a november 4-i konferenciánk egyik témájához, mely a generációk eltérő sajátosságait firtatta, Ön melyik generáció szülöttje?

 • Az online zajló e-Hód versenyre tanáraik nevezhetnek hazai általános-, és középiskolás diákokat. A megmérettetésen a gyerekeknek informatikai gondolkodást igénylő feladatokat kell megoldaniuk. A járványhelyzetre tekintettel az e-Hódra nem csak iskolai informatikai tanóra, szakköri foglalkozás keretében, hanem otthonról is bekapcsolódhatnak a diákok november 20-áig.

 • A tavaszra tervezett eseményre végül 2020. november 4-én, online platformon A jelenből a digitális jövőbe címmel került sor. A több mint háromszáz regisztrált 2/3-a jelentkezett be a mindenki számára nyitott rendezvényre.

 • Az NJSZT fókuszál az új területekre, így a mesterséges intelligenciára (MI). Jó hír, hogy egy nemzetközileg ismert szakember fogadta el felkérésünket: bemutatjuk Tilesch Györgyöt (George Tilesch), a MI Nagykövetünket!

 • A jó példát mutató, megújult Robotika Szakosztály eseményeiről többször beszámoltunk már, szerencsére újabb fejlemények is vannak szakmai közösségeink táján. Lényegében már 2018-ban megkezdődött Információbiztonsági Szakosztályunk szervezése, idén összeállt a vezető csapat.

 • Több mint két évtizedes, töretlen múltra tekint vissza az ECDL vizsgáztatás a Debreceni SzC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban.

 • Sikeresen zajlottak le az első Elektronikus aláírás webinárok

  A Neumann Társaság felnőttképzők és felnőttképzési szakértők számára meghirdetett webinárján az elektronikus aláírás jogi, technikai és gyakorlati használatának rejtelmeit ismerhették meg a résztvevők.

 • Már voltak előrejelzéseink, hogy a Neumann Társaság ECDL csapata dolgozik az automatikus vizsgarendszer bevezetésén. A projekt lassan az utolsó fázisába lépett, a magyar nyelvű kérdések ellenőrzése, az adatok, dokumentumok áttöltési módjának tesztelése folyik, készül az új folyamatokról, vizsgázói és vizsgáztatói felületről az ismertető, megvolt az első bemutató is vizsgaközpontok számára.

 • "A HUB nem egy tér, a HUB egy kezdeményezés"

  Hely

  online

  Dátum

   

  Novemberben online találkozunk, a Pécsi IT HUB-ban, hogy a közös megértésről beszélgessünk és megnézzünk egy lehetséges megoldást, a User Story Mapping-et.

  A programterv a következő:
  17:00-18:00: Kerekasztal beszélgetés a témában (moderátor: Klajkó Dóra)
  18:00-18:15: Kérdések
  18:15-18:30: Szünet
  18:30-19:30 User Story Mapping módszertan (Bősz Olivér)

  Helyszín: online (+IT HUB)

 • A több mint húszéves hagyománynak megfelelően idén is informatikai területen elért eredményeket ismert el a Neumann Társaság. A nemzetközi presztízsű, Németországban dolgozó professzor munkásságára, a számítógépes megoldások közvetlen ipari alkalmazásainak fontosságára is felhívták a figyelmet az elismerések - és a hazai informatikai fejlesztés legendái is kaptak díjat.

 • A beérkezett pályamunkákat a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Baranyai Területi Szervezetének tagjai bírálták el külön életkori kategóriáknak megfelelően.

 • A Neumann Társaság a félnapos Elektronikus aláírás webinár meghirdetésével kíván segítséget nyújtani abban, hogy megismerhessük a különböző elektronikus aláírás fajtákat, és kiválaszthassuk a nekünk leginkább megfelelőt a dokumentumok hitelesítésére.

 • Talyigás Judit folytatja a női informatikusokról szóló cikksorozatát - minden olvasónkat kérjük, segítsen a női informatikus példaképek felkutatásában!

 • Talyigás Judit részletes beszámolója az online konferenciáról.