• A Neumann Társaság a félnapos Elektronikus aláírás webinár meghirdetésével kíván segítséget nyújtani abban, hogy megismerhessük a különböző elektronikus aláírás fajtákat, és kiválaszthassuk a nekünk leginkább megfelelőt a dokumentumok hitelesítésére.

 • Talyigás Judit folytatja a női informatikusokról szóló cikksorozatát - minden olvasónkat kérjük, segítsen a női informatikus példaképek felkutatásában!

 • Talyigás Judit részletes beszámolója az online konferenciáról.

 • A logikai képességeket, térlátást fejlesztő, az informatikai alapokat szórakoztatva tanító, jópofa feladványokkal gazdagodott az Informatikai Múzeum.

 • Hely

  online

  Dátum

   

  Online workshopot szervez az NJSZT Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szervezet  Felkészülés a RoboCupJunior2021-re címmel a Tudomány hónapja keretében.

  Akiket várunk: azok a 13-19 évesek, akik már regisztráltak vagy szándékoznak regisztrálni a RoboCupJunior világverseny hazai minősítő versenyeire: a rescue simulation, a soccer robot és onStage ligákban. 

  Időpont: 2020. nov. 14., du. 2 órától.

 • Második zoomos megbeszélését tartotta meg a megújult Robotika Szakosztályunk. A közösség jövőre egész biztosan fog személyes találkozókat, előadásokat is tartani, de addig is kihasználja az online meetingek lehetőségeit. A megbeszélésen számos fontos témáról szó volt, ezekből szemezgetünk.

 • Hely

  online

  Dátum

  Hamarosan a legújabb generációs mobiltechnológia kihívásairól szóló konferenciára kerül sor. Az impozáns előadói névsorban találjuk a Neumann Társaság alelnökét, Dr. Charaf Hassant is, aki a BME 5G Smart Campus hálózatot mutatja be. Minden érdeklődőnek javasoljuk az online tanácskozást, november 2-ig lehet regisztrálni!

 • A jubileumi e-Hód 2020-on hazai általános- és középiskolás diákok indulhatnak: az interneten zajló versenyen a gyerekeknek a programozáshoz hasonló és informatikai készségeket igénylő feladatokat kell megoldaniuk egy rendhagyó informatika tanóra keretében. Tavaly több mint 27 ezer diák vett részt a megmérettetésen, amelynek célja, hogy megmutassa az informatika sokszínűségét és eloszlassa az azzal kapcsolatos negatív előítéleteket.

 • Megszakadt és mégsem szakadt meg egy hagyomány: bár idén nem rendeztünk kiberbiztonsági konferenciát Szegeden – az Európai Kiberbiztonsági Hónap kezdeményezés jegyében idén is igyekeztünk minél többek figyelmét felhívni az IT-biztonságra, mégpedig: az egyik legérzékenyebb korosztályét, a gyerekekét – és a tanáraikét, szüleikét.

 • Online workshop

  Dátum

  Az NJSZT eHétköznapok szakosztály 2020. október 22-én 16 órakor online workshopot rendez.

 • Az I. Béla Gimnázium és a Neumann Társaság versenyének döntője idén online került megrendezésre: magyarországi, vajdasági és erdélyi diákok kaptak esélyt, hogy elinduljanak a pályán: programozóként, tervezőként vagy számítógépes művészként. Nekik az online tér természetes – és a zsűri is megbirkózott a kihívással.

 • A magyar informatikatörténetben nagyot alkotó nők életrajzainak összegyűjtéséhez kérjük minden érdeklődő segítségét.

 • Drónvezérlésű pókrobot, diák által épített humanoid robot, továbbá mobilalkalmazás és játékprogram is helyet kapott a 2020-as Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny döntősei között. Az idén online megrendezett verseny döntőjébe idén 64 pályamű jutott be magyarországi, szerbiai, vajdasági és erdélyi diákoktól.

 • 2020. október 4-én elhunyt Tarnay Katalin, villamosmérnök, a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék címzetes egyetemi tanára, a Pannon Egyetem professor emeritusa, az NJSZT főtitkárhelyettese, Kalmár-díjasa. Nyugodjon békében!

 • Online közvetítés (2020.10.08-09)

  Idén - a verseny története során először - online rendezzük meg a döntőt, melyet itt lehet ma és holnap követni:
  https://www.twitch.tv/ibelalive

 • Online megrendezve és immár angol szekcióval kiegészülve tartottuk meg konferenciánkat, melyen egy BSc hallgató és egy doktorjelölt díjat is kapott a legjobb előadásokért. Gratulálunk!

 • A Neumann Társaság online konferenciája november 4-én!

  Dátum

  A Neumann Társaság A jelenből a digitális jövőbe konferenciáját online platformon tartjuk meg 2020. november 4-én 14 és 19 óra között. Az eseményre előzetes regisztrációt követően bárki díjmentesen becsatlakozhat majd az interneten keresztül, és lehetőség lesz interakciókra is a neves előadókkal. Az online konferencián kerülnek átadásra: a nagy presztízsű Neumann Professzori Díj (a BMGE-vel közösen) és a Társaság a hazai informatika kiválóságait elismerő díjai is.

 • Pályázati felhívás

  A korábbi évekhez hasonlóan a Neumann Társaság szakosztálya, a Magyar Fuzzy Társaság a lágy számítási módszerek területén nyújtott kutatási-tudományos teljesítmények elismeréseként „MFT ifjúsági díj” adományozását tervezi az idei évben is.

  A díj adományozása két kategóriában történik, felsőoktatásban tanulók (BSc, MSc), illetve PhD hallgatók számára.

 • Hely

  Szeged / online

  Dátum

  -

  Fél évszázada szervezi Orvos-biológiai Szakosztályunk a Neumann Kollokviumot, idén decemberben a XXXIII-ra kerül sor. A kiemelt témák nagyon időszerűek: COVID-19 elleni védekezés kihívásai, telemedicina és adatfeldolgozás.

  Az absztrakt beadás határideje október 16.!

  Korai regisztráció: november 6.!

  http://neumann-kollokvium.njszt.hu/

 • Idén is várjuk a jelöléseket az IVSZ-szel és az Infotérrel közös díjra!

  Felhívás

  Az Információs Társadalomért

  A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az IVSZ Szövetség a Digitális Gazdaságért és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) 2020. évben is közösen hirdeti meg az „Az év informatikai újságírója” díjat.