• Hely

  Apor Vilmos Katolikus Főiskola Budapesti Campus (1201 Budapest, Török Flóris utca 227-229.)

  Dátum

  Az ECDL vizsgaközponti fórumunk díszvendége Jakub Christoph, a ECDL Központ igazgatója, aki új és jó gyakorlatokat mutat be a nemzetközi közösség világából. A fórumon az ECDL hazai lehetőségeiről, új, Közösségi média modulunkról, az e-dokumentumokra való átállásról, az informatikai tehetséggondozás versenyeiről, valamint a NAT digitális kultúra tantárgyáról is hallhatunk előadásokat.

 • Hely

  Piarista Múzeum, 1052 Budapest, Piarista u.1.

  Dátum

  A szökőnapot kihasználva február 29-én (szombaton) 15 órától a GSM - mobiltörténeti kiállítás zárónapján még egy utolsó kurátori tárlatvezetésre invitáljuk a kedves érdeklődőket, amelyet Képes Gábor, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság főmunkatársa tart a jelenlévő magángyűjtők bevonásával.

  Táskatelefonok, bunkofonok, színes Nokia telefonok, sőt egy Nokia gumicsizma és több száz változatos telefonmodell várja a látogatókat.

 • 2018-ban a Neumann Társaság 181 e Ft-ot kapott az 1%-os felajánlásokból.

  Köszönjük és megbecsüljük ezt a támogatást, de úgy érezzük, ez a maradéktalanul jó célokra fordított összeg növelhető lenne. Lehet, hogy múlt évben sokunk nem rendelkezett az 1%-ról?

 • A robotika műhelyeiben 3.

  Sorozatunk korábbi részeiben robotfejlesztőket látogattunk meg, most egy verseny bemutatásával szeretnénk jó példát mutatni: pályaorientációból, projektszemléletből a RobonAUT minden szinten jelesre vizsgázik évről évre.

 • A robotika műhelyeiben 2.

  Sorozatunk második részében a Netlife Robotics csapathoz látogatunk el. Ismerjék meg Peppert, az ügyfélszolgálati robotot!

 • Neumann Jánosra emlékeztünk

   

  Neumann JánosFebruár 8-án volt 63 esztendeje, hogy elhunyt Neumann János, a huszadik század egyik legnagyobb géniusza.

  Szülőháza pár lépésnyire található Báthory utcai irodánktól, a Báthory utca és Bajcsy-Zsilinszky út sarkán.

 • Hely

  BME I épület, Budapest

  Dátum

  -

  2020. február 26–27-én rendezik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) a H-SPACE konferenciák sorozatának immár hatodik eseményét. Ahogy a sorozat előző konferenciáit, úgy a H-SPACE 2020-at is a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Egyesült Innovációs és Tudásközpontja szervezi, együttműködve a Magyar Asztronautikai Társasággal (MANT). Ez egy nemzetközi űrkutatási konferencia, amely az űrkutatás és űrtevékenység tudományos, technológiai és oktatási kérdéseivel foglalkozik.

 • Hely

  Neumann János Egyetem, Kecskemét, Izsáki út 10.

  Dátum

   

  Kedves MFT Tagok!

  A Magyar Fuzzy Társaság, a Neumann János Egyetem és az IEEE Hungary Section - Computational Intelligence Society közös szervezésében 2020. április 17-én először kerül megrendezésre a Fuzzy Nap, melynek célja, hogy a tagok bemutassák saját munkájukat, ezzel jobban megismerve egymást és esetleges későbbi közös kutatásokat megalapozva.

 • A bakui Nemzetközi Informatikai Diákolimpián való eredményes részvételért a versenyzők, a felkészítők, a csapatvezetők és a két felkészítő szervezet: az ELTE IK és a Neumann Társaság is elismerést kapott!

 • Készülve a március 5-i éves ECDL Fórumra, ahol a világszervezet egyik vezetőjét is meghallgathatjuk, érdemes kitekintenünk a világba, megnézni a fejlesztési irányokat.

  Az ECDL előnye, hogy a hazai értékek, tapasztalatok mellett a másutt bevált elemekre is számíthatunk. S nem megvetendő az sem, ha a jövő igényeit, tudásterületeit sem egyedül, hanem egy nemzetközi közösség tagjaként próbáljuk megjövendölni.

  A legaktuálisabb tudások ilyen formában rövidesen elérhetőek lesznek az ECDL nemzetközi Roadmap-je szerint.

 • A Neumann Társaság a civil társadalom részeként, szakmai nonprofit szervezetként a Civilek Napja alkalmából kicsit körbetekintett ebben a világban, s másoknál is látottak alapján nagyon számít a tagság aktivitására, az önkéntes kezdeményezésekre, szimpatizánsok támogatására, az adók 1%-a terén is

 • Látogatás a Revolution Roboticsnál

  Az elkövetkező hónapokban több robotika műhelyt, fejlesztőt, oktatót, versenyszervezőt bemutatunk, keresve a formát és tartalmat, ahogy ez a terület a Neumann Társaság köreibe beépíthető legyen - s mindenképpen hasznos, tanulságos, ha bepillantunk az ő világukba.

 • Dátum

  MEGHÍVÓ

  A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Nők az Informatika, Kutatás és Oktatás Területén Szakmai Szervezetének éves taggyűlésére.

  Időpont: 2020. február 7., péntek, 14.45

  Helyszín/módozat: Hangouts online meeting (link előtte megosztásra kerül)

  Napirend:

  1. Beszámoló a 2019-es eseményekről
  2. 2020. évi célok, költségvetés
  3. Egyebek

  Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlés időpontja 2020. február 7., 15.00.

 • Hely

  Debreceni Egyetem, DAB székház

  Dátum

  A Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézete és a DAB Neveléstudományi Munkabizottsága “Oktatás-Informatika-Pedagógia 2020” címmel konferenciát szervez.

 • Három téma, négy előadó, tizenkét perc, három ingyen sör

  Hely

  Hungi Vigadó, Szeged

  Dátum

  Energiahasználat, fenntartható város, munkaerőpiac: ezekről szól 2020 első szegedi meetupja. Cooper-tesztek, szóban, futni nem kell, de az idő itt is tizenkét perc.

  Tavaly az NJSZT szegedi Creativ_it szakmai közössége köré szerveződött informatikai cégek gondoltak egy merészet: az tök oké, hogy ők szeretik egymást, jóban vannak, és mindenféle príma dolgokat csinálnak, ám ezekről

 • Lesz-e magyar robot futballista a válogatottban, amelyik 2050-ben az akkori FIFA bajnok csapatát szabadtéri futballpályán megveri? – ahogyan azt célul tűzték ki 2000-ben a RoboCup kutatói-fejlesztői közössége számára Hiroki Kitano, a Sony fejlesztő mérnöke és Minoru Asada, az Osakai Egyetem professzora. Szeretnénk, ha  lenne!

 • Versenykiírás

 • Hely

  Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium

  Dátum

   

  5-8. évfolamos diákok 2-3 fős csapatai jelentkezhetnek három életkori kategóriában. A verseny két fordulóból áll. A regionális döntőkből a legjobb csapatok jutnak az országos döntőbe.

  Nevezési díj nincs.

  Nevezési határidő: 2020.02.28.

  Nevezés az alábbi űrlapon keresztül: https://forms.gle/kbrUSeqiU4VojpwSA

 • Hely

  Több helyszínen: Hajdúböszörmény, Kecskemét, Sopron

  Dátum

   

  5-8. évfolyamos diákok 2-3 fős csapatai jelentkezhetnek három életkori kategóriában. A verseny két fordulóból áll. A regionális döntőkből a legjobb csapatok jutnak az országos döntőbe.

  Nevezési díj nincs.

  Nevezési határidő: 2020.02.28.

  Nevezés az alábbi űrlapon keresztül: https://forms.gle/kbrUSeqiU4VojpwSA