• Hely

  Hamvas Béla Gimnázium, Oroszlány, Kossuth Lajos u. 2.

  Dátum

  A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, Oroszlány Város Önkormányzata és a Hamvas Béla Gimnázium közös rendezvénye:

  ÉRTÉKTEREMTÉS A XXI. SZÁZADBAN

  Részletes program a csatolmányban!

   

 • Hely

  PTE Műszaki és Informatikai Kar, Boszorkány út 2., Pécs, 7624

  Dátum

  A PTE Juhász Jenő Szakkollégium szervezésében és az NJSZT Baranyai Területi Szervezet szakmai és anyagi támogatásával valósul meg a második PTE LAN Party. A rendezvény célja a közösségépítés.

  Az egész éjszakás játék 2019-11-20-án este 19:00-kor kezdődik és másnap hajnali 03:00-ig tart. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

  Részletek: https://www.facebook.com/events/570836343655393/

   

 • Az Informatikatörténeti Fórum 2019 október 28-ára meghívta a NJSZT-szervezetek vezetőit, az érdeklődőket egy találkozóra.

  A találkozó célja bemutatni az iTF honlapot: ennek keretében végigmentünk a honlapon, és beszámoltunk a fejlesztés, működtetés  körülményeiről. A másik célunk: párbeszédet folytatni, javaslatokat kapni, hogy a honlap még sikeresebb legyen.

 • Európai országként először Magyarország nyerte el a World Robot Olympiad világverseny rendezésének jogát. A verseny házigazdájaként Győr több mint 420 csapat 1200 versenyzőjét látta vendégül november 8. és 10. között.  A WRO szakmai partnereként a Neumann Társaság is szakmai támogatója volt a világeseménynek, a verseny alatt pedig standdal volt jelen, valamint közreműködött a világversenyhez kapcsolódó Kódolás a köznevelésben konferencián is.

 •  

  Solymos Ákos IT biztonsági szakértő, az NJSZT IT biztonság közérthetően című, ingyenesen hozzáférhető tankönyvének egyik szerzője új oldalát csillogtatta meg az IT biztonság iránt érdeklődők előtt. Mesekönyvet/regényt (ki-ki döntse el, hogy melyik kategóriába tartozik) írt két barát és családjuk kalandjairól a cybertérben.

 • A mi Bogarunkat nem a Volkswagen gyártotta, mégis helye volt a Taxi Expón.

   

  A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara meghívására a Neumann Társaság izgalmas kamarakiállítással kötötte össze a jövőt a múlttal a Vasúttörténeti Parkban rendezett Taxi Expo 2019 és Digitális Kiállításon.

 • Válassza a közösségi média modult – 500 Ft kedvezménnyel indul!

  Ragyogó újabb akcióval csinálunk kedvet legaktuálisabb modulunkhoz, a Közösségi média modulhoz.

  Már lájkolásból is lehet vizsgázni – de ami fontosabb: ismereteket szerezni a közösségi média tudatos és biztonságos használatáról. A modulhoz ingyenes kisokost tettünk hozzáférhetővé – amit legutóbb a Duna TV Családbarát magazinjában mutattunk be -, de szeretnénk máshogy is segíteni, hogy minél többen belevágjanak a vizsgába!

 • XXI. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia, Hajdúszoboszló, 2019. november 5-7.

  Az oktatás átalakulása a tudástársadalom és a mesterséges intelligencia korában címmel rendeztek a szokásoknak megfelelően nagyszabású konferenciát az oktatással foglalkozó szakemberek számára. Az idei eseményre még az eddigi éveknél is többen, 1300-an regisztráltak, az egymással párhuzamosan futó számtalan előadás, szekció és workshop több helyszínen zajlott.

 • Gyurák Gábor írása

  A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Baranyai Területi Szervezete és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar Informatika és Villamos Intézet Pécs IT Meetup programot szervezett november 4-én, amelynek célja az informatika iránt érdeklődők számára a szakma legújabb vívmányainak bemutatása volt.

  A találkozó keretében megtartott előadások alkalmasak arra, hogy felkeltsék a fiatalok érdeklődését a műszaki és informatikai szakmák iránt. Az rendezvényt úgy szerveztük, hogy három célcsoport találkozási pontja legyen. 

 • Hely

  Millenáris Startup Campus, Budapest

  Dátum

  Társaságunk ex-ügyvezető igazgatója, Alföldi István az előadók között.

 • Hely

  MTA SZTAKI, Bp XI. Kende utca 13-17, Nagytanácsterem

  Dátum

  A SZTAKI - szakmai együttműködésünkkel rendezett - előadás-sorozatában idén Stépán Gábor Széchenyi-díjas gépészmérnök, egyetemi tanár gondolatait hallhatjuk. Minden tagunknak és érdeklődőnek jó szívvel ajánljuk a programot! Részletek a csatolmányban!

  Stépán Gábor

  Prof. Gábor Stépán

 • Már lehet jelentkezni a Neumann Versenyre! Minden diák és tanár figyelmét felhívjuk a Neumann Társaság legendás főtitkára, Kovács Győző által alapított, különleges versenyre, melyen a diákok kreativitása, a programtermékeik egyedisége, az informatikai tudás és a bemutatás stílusa is komoly szerepet kap.

 • Neumannos kérdések és válaszok az Infotérben

  Jubileumi, 10. évéhez ért a kormányzati informatika és telekommunikáció hagyományosan teltházas konferenciája, az Infotér, melyet ismét Balatonfüreden rendeztek meg, október 15. és 17. között. A háromnapos Infotér konferencia a mesterséges intelligencia hatalmas témakörét járta körül a lehető legtöbb oldalról.  A konferencia minden évben valódi seregszemléje a magyar informatikai szakmának.

 • A digitalizáció nem cél, hanem eszköz.

  Hely

  Magyar Vasúttörténeti Park, 1142 Budapest, Tatai u. 95.

  Dátum

  A digitalizációs konferencián és kiállításon a Neumann Társaság jóvoltából retró tárgyak is láthatóak lesznek.

  Ízelítő a digitalizációs konferencia előadásaiból:

  A digitalizáció társadalmi megítélése

  • A digitalizációban rejlő lehetőségek és ennek hatásai, a digitalizáció gazdasági haszna
  • Munkaerő piaci követkemények, digitalizációs szakemberhiány, képzés, átképzés feladatai
  • Lehetőségek a kkv-k számára: az oktatási intézmények, a kormány, a munkaügyi hivatalok szerepe

  További információk:

 • 2019.10.14–17. között rendezték meg az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusának harmadéves programtervező informatikus hallgatói és a Campus oktatói a Codeweek elnevezésű rendezvénysorozatot, amelyen csaknem 700 diák és felnőtt jelent meg.

  Az érdeklődők több terület interaktív bemutatóin vehettek részt: játékprogramozás, robotika, Kahoot vetélkedő

 • Hely

  Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campus, 3950 Sárospatak, Eötvös u. 7.

  Dátum

   

  Robotokkal az oktatásban címmel konferenciát szervez a Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság támogatásával az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusának Reáltudományok Intézete és a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottságának Digitális Pedagógia munkabizottsága.

 • Társaságunk támogatásával vidéki fiatalok számára is elérhetővé vált a méltán híres HACKTIVITY.

  Az Európai Kiberbiztonsági Hónap alkalmából az NJSZT Baranya Megyei Területi szervezete három - informatikai biztonság iránt érdeklődő - hallgató részvételét támogatta az idei Hacktivity konferenciára.

  A konferencián a hallgatók nemzetközileg elismert szakemberek előadásait hallgathatták, workshopokon vehettek részt és megismerkedhettek IT biztonsági cégekkel, szakemberekkel.

 • Hely

  Pécsi Tudományegyetem - 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. A007-es előadó

  Dátum

  Az NJSZT Baranyai Területi Szervezete Pécs IT Meetupot szervez.

  Időpont: 2019. november 4. (hétfő) 18:00-20:00

  Program:

  18:00 - 18:35 Szabó Ferenc - A köd (Mi az a köd és hogyan kerül a köd a felhő alá)
  18:35 - 18:40 Szünet (pogácsa, üdítők)
  18:40 - 19:15 Lehotai Gábor -  "Új" irányok az IT fejlesztésekben: Ipar 4.0, Mezőgazdaság, Élelmiszer minőség  
  19:15 - 20:00 Kötetlen beszélgetés, ismerkedés (pogácsa, üdítők)

 • Nemzetközi konferencia a WRO-n

  Hely

  Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campus 9026 Győr, Egyetem tér 1.

  Dátum

  A World Robot Olympiad™ világdöntőjéhez kapcsolódóan, műhelymunkával egybekötött nemzetközi konferenciát szervezünk a Digitális Jólét Program Nonprofit Kft-vel együttműködésben.

  Az algoritmikus gondolkodásra való képesség fejlesztése, a kódolás, a programozás egyre fontosabb része a 21. századi ember digitális kompetenciájának, és világszerte mind szélesebb körben válik valamilyen formában az iskolai oktatás részévé. Fontosnak tartjuk, hogy ez a tendencia Magyarországon is erősödjön.

 • Hely

  Novotel, Szeged

  Dátum

  Kedves MFT Tag!

  Ezúton meghívjuk Önt a Magyar Fuzzy Társaság éves közgyűlésére.

  Magyar Fuzzy Társaság

  A közgyűlés napirendi pontjai:
   
  1. napirend: Elnöki beszámoló a 2019-es évről

  2. napirend: A 2020-as munkaterv ismertetése

  3. napirend: MFT Ifjúsági Díj átadása