• Miben rejlik az intelligencia ember és gép kapcsolatában? – erre a kérdésre kereste a választ a Neumann Társaság HCI&DfA szakosztály és a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszéke közös szimpóziuma.

 • Hely

  SZTAKI, 1111. Budapest, Kende u. 13-17.

  Dátum

  -

   

  Az NJSZT GRAFGEO szakosztálya, a SZTAKI és a BMGE megrendezi a

  X. Magyar Számítógépes Grafika és Geometria Konferenciát

   

  A konferencia témakörei:

 • Dr. Beck György írása a Világgazdaságban

  Felkészültek vagyunk az új kihívásokra? Vagy a diákjainkat a szöges ellentétére tanítjuk annak, amire később szükségük lesz? Dr. Beck György szerint új típusú oktatásra és élethosszig tartó tanulásra van szükség. A változás az ECDL használatán és kínálatán is megmutatkozik.
  Az cikk eredetileg a Világgazdaságban jelent meg.

 • Az év egyik legkiemelkedőbb eseménye! A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) szervezésében 2020. június 29. és július 5. között Nagykanizsán, a Batthyány Lajos Gimnáziumban zajlik majd a jövő évi CEOI, vagyis a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia.

 • Szalay Imre évkezdő gondolatai

  Négy nagy területen fejti ki munkáját az NJSZT. Az elmúlt évben 561 média megjelenésünk volt az elektronikus és nyomtatott sajtóban, hírt adva mindezekről a tevékenységekről. 2020-ban is számítunk a közös gondolkodásra, támogatásra!

 •  

  A több mint 30 éve létező CEPIS, az Európai Professzionális Informatikai Társaságok Tanácsa – melyben hazánkat a Neumann Társaság képviseli – 2019-ben nagyon fontos dokumentumot fogadott el DiversIT charta néven. 

  DiversIT

 • Az évkezdés mindig alkalmat ad a visszatekintésre is. Számunkra, az informatikus szakma képviselői, a Neumann Társaság tagjai számára így az év kezdetén mindenképpen tanulságos, hogy milyen IT infrastruktúra eredményeket lát a világ meghatározónak.
  Egy érdekes összeállításból kiemeltük, mely IT projektek voltak a legnagyobb hatással a világra az elmúlt 50 évben.

 • - ahogyan a gyakorló projektmenedzserek látják 2020-ban

  Szakmai partnereink felhívása

 • A Neumann Társaság - Magyar Fuzzy Társaság - támogatásával megvalósított tanácskozáson három díjat is kiosztottak a rendezők. Gratulálunk az elismerésekhez!

 • A bebras nemzetközi informatikai verseny hazai szervezésében idén 202 iskolából több mint 27 ezer diák versenyzett az öt életkori kategóriában. 
   
  Az eredmények, statisztikák és a feladatok (megoldásaikkal) már felkerültek a kezdeményezés archívumába (http://e-hod.elte.hu/archivum).

  e-Hód grafikon

 • Hely

  Szent-Györgyi Albert Agora, Szeged, Kálvária sgt. 23.

  Dátum

  Színes programokkal várja a gyerekeket, családokat az Agora!

  A nap folyamán múzeumunkban a TÖLTŐDJ FEL! A villamosság térhódítása technikatörténeti kiállítás és a videójáték terem várja az érdeklődőket.

   

 • A RoboCupJunior 2020 világ és európai bajnokságok magyarországi kvótaszerző versenyére előkészítő műhelymunka folyt november 16-án, szombaton a Nyíregyházi Egyetem Robotintelligencia Laborjában.

  Délelőtt világjárt és dobogós helyezett csapatok mentorai tartottak iránymutató előadásokat a különböző ligák kihívásairól a szabályok újdonságairól.

  2020. év februárjában Budapesten, márciusban Nyíregyházán szerezhetnek kvótát a jelentkező csapatok.

 • ECDL-lel a fogyatékossággal élőkért, ECDL-lel a fogyatékossággal élőkkel

  Egy közhasznú, nonprofit szervezet számára fontos feladat és önként vállalt kötelesség is a társadalmi felelősségvállalás, ezért hoztuk ezt a példát – így karácsony közeledtén -, hogy a digitális kompetencia, tudás megszerzését milyen sikerként vették nehezebb sorsú embertársaink.

 • Hely

  UPC Közösségi Tér, Soroksári út 30-34., Budapest, 1095

  Dátum

  Alakítsd aktívan a jövőt, szólj bele, hogyan alakul Magyarország mesterséges intelligencia stratégiája!

  Gyere, és mondd el, melyek a legfontosabb szempontok, amelyeket figyelembe kellene venni annak véglegesítéséhez.

  Mi megtettük tétjeinket, és öt olyan fő területet határoztunk meg, amelyek távlati célokat határoznak meg, és elébe mennek az MI transzformációnak:

  1. Autonóm közlekedési rendszerek bevezetése - Teremtsük meg az önvezetés szabályozói, fizikai és működési környezetét!

 • Hely

  Óbudai Egyetem, Bánki Donát Kar, Népszínház utca 8., Budapest, 1081

  Dátum

   

  Most már hagyományosan decemberben szervezzük meg a mechatronika szakos hallgatók számára az IMSμC konferenciát, ahol 15-20 magyar és külföldi hallgató mutathatja be a munkáját.

  További részletek:

 • Hely

  CEU, Nádor utca 9., Budapest, 1051

  Dátum

  Adatokat tárolnak rólunk a vállalatoknál, a hivatalokban, a kórházban, az iskolában, az interneten. Követik, hogy milyen web-oldalakat látogatunk, hol vásárolunk, merre járunk, kivel vagyunk kapcsolatban. Az internet társadalmi-politikai tényezővé vált. Az adatok mennyiségének elképesztő növekedése és feldolgozása kihat a mindennapi életünkre és a tudományra is.

 •  

  A GIKOF Gazdaságinformatikai Kutatási és Oktatási Fórum 2019 november 8-9-én tartotta meg országos konferenciáját, ezúttal a Milton Friedman Egyetemen, Budapesten. A Honfi Vid elnökletével szervezett konferenciát a rendezőintézmény nevében Szatmári Péter rektorhelyettes, az NJSZT nevében Szalay Imre ügyvezető igazgató valamint Raffai Mária, a GIKOF elnöke nyitotta meg.

 •  

  Az informatikai ágazat cégei és intézményi szereplői találkoztak egymással Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agorában, 2019.december 3-án, a Tech Trend Show  keretén belül.

  Tech Trend

 • Ilyen volt a LAN Party Baranya megyében

  Célunk a számítógépes technika, azon belül is a játékok iránt vonzódó egyetemisták összehozása volt. Beszámoló.

 • Részletes beszámoló szakkonferenciánkról, letölthető előadásokkal.