(folyamatosan frissítjük)

 

A CEPIS az IT-szakmák európai szintű képviselete, jelenleg 28 ország 29 országos informatikai egyesületét, összesen 200000 IKT szakembert tömörít. A CEPIS 1989-ben jött létre, hazánk 1991-ben csatlakozott, a Neumann Társaság azóta képviseli a magyar informatikus szakmát a tanácsban.

Ismerjük meg jobban a CEPIS-t!

 

 

Az EurAI (Európai Mesterséges Intelligencia Társaság), korábbi nevén ECCAI (Mesterséges Intelligencia Európai Koordinációs Bizottsága) az európai országos mesterséges intelligenciával foglalkozó tudományos egyesületeit fogja össze.

A szervezet céljai a mesterséges intelligencia tudományának és technológiájának népszerűsítése Európában, a mesterséges intelligencia oktatásának ösztönzése és koordinálása, egy, a mesterséges intelligenciáról szóló európai információs folyóirat kiadása, valamint egy kétévente megrendezett tudományos konferencia szponzorálása.

 

 

Az ICDL egy nemzetközi szervezet, amelynek célja a digitális kompetencia színvonalának emelése a munkaerőpiacon, az oktatásban és a társadalomban. Tanúsítási programjaink, amelyeket egy aktív hálózaton keresztül több mint 100 országban biztosítunk, lehetővé teszik az egyének és szervezetek számára, hogy felmérjék, kiépítsék és tanúsítsák kompetenciájukat a számítógépek és digitális eszközök használatában a világszerte elismert ICDL szabvány szerint.

 

 

Az Európai Biometriai Szövetség (EAB) az egyéni digitális azonosítók és biometrikus adatok gyűjtésével és felhasználásával foglalkozó európai szintű nonprofit egyesület.

Az EAB küldetése, hogy megbirkózzon a digitális azonosítással szemben álló összetett kihívásokkal Európában, a migrációtól a személyiségi jogokig. Feladatuk, hogy elősegítse a modern digitális biometrikus rendszerek felelős használatát és elfogadását, amelyek javítják az emberek életét és elősegítik a gazdasági növekedést.

 

 

A International Association for Pattern Recognition (IAPR) non-profit, tudományos vagy szakmai szervezetek nemzetközi szövetsége (nemzeti, multinacionális vagy nemzetközi), amelyek a mintafelismeréssel, számítógépes látással és tág értelemben vett képfeldolgozással foglalkoznak.