Európai Professzionális Informatikai Társaságok Tanácsa – CEPIS

A CEPIS az IT-szakmák európai szintű képviselete, jelenleg 28 ország 29 országos informatikai egyesületét, összesen 200000 IKT szakembert tömörít. A CEPIS 1989-ben jött létre, hazánk 1991-ben csatlakozott, a Neumann Társaság azóta képviseli a magyar informatikus szakmát a tanácsban.

Ismerjük meg jobban a CEPIS-t!

CEPIS

A CEPIS értékei

Sokszínűség: sokszínűség és befogadó szemlélet biztosítása az IT szektorban. Kompetencia: a garantáltan hozzáértő, professzionális szakma képviselete és a digitális készségek népszerűsítése. Etika: elszámoltatható, etikus és elkötelezett IT-munkaerő képviselete, az európai szintű digitalizáció emberközpontúsága melletti kiállás. Biztonság: biztonságos európai digitális környezet megteremtése. Képviselet: partneri együttműködés más nemzeti- és EU-s szervezetekkel annak érdekében, hogy az európai IT-szakmát szempontjai, üzenetei célba jussanak. Közösség: fórum biztosítása a tapasztalatcserére és a véleményalkotásra. Politika, irányelvek: a digitális politikák uniós szintű befolyásolása.

Mit tehetünk közösen? Mit tehet az NJSZT a hazai IT képviselőjeként?

Véleményformálás. Csatlakozunk a CEPIS szakértői csoportjaihoz, egyesítjük a tudást, formáljuk az európai döntéseket. Akár új csoportra is tehetünk javaslatot, várjuk az ötleteket!

Közösség. Részt veszünk a szakmai hálózatban, segítve a tapasztalatcserét, a legjobb gyakorlatok megosztását és a nemzetközi kapcsolatok építését.

Információ. Minden releváns, nemzetközi érdeklődésre érdemes témát, eseményt megosztunk a CEPIS-szel. A Neumann Társaság hírei rendszeresen olvashatóak a CEPIS felületein.  

Szakmaiság. Aktivizálódunk az IT Professionalism Europe hálózatban, segítve a standardok kialakítását, hogy az IT munkaerő az egész kontinensen magasan képzett és elismert legyen.  

Képviselet. A nemzeti IT-szervezet nézőpontjából van lehetőségünk véleménycikket, állásfoglalást megjeleníteni az európai szervezetben bármilyen konkrét, IKT-val kapcsolatos témában. Várjuk a javaslatokat!

Értékek. Támogatjuk a DiversIT Charta megvalósítását a nemek közötti egyenlőség érdekében az IKT-szakmában. További információk a Chartáról: https://cepis.org/diversit-charter/. Várjuk a csatlakozókat a CEPIS Nők az IKT-ban szakértői csoporthoz.

CEPIS logó

Csatolmány Size
CEPIS infografika 1. 770.37 KB
CEPIS infografika 2. 892.29 KB