EurAI

Az EurAI (Európai Mesterséges Intelligencia Társaság), korábbi nevén ECCAI (Mesterséges Intelligencia Európai Koordinációs Bizottsága) az európai országos mesterséges intelligenciával foglalkozó tudományos egyesületeit fogja össze.

A szervezet céljai a mesterséges intelligencia tudományának és technológiájának népszerűsítése Európában, a mesterséges intelligencia oktatásának ösztönzése és koordinálása, egy, a mesterséges intelligenciáról szóló európai információs folyóirat kiadása, valamint egy kétévente megrendezett tudományos konferencia szponzorálása.

Az NJSZT MI Szakosztálya évtizedek óta tagja ennek a szervezetnek. Ez egyrészt szakosztályi szintű képviseletet jelent a szervezet európai szintű tevékenységében, másrészt a szakosztály tagjainak egyéni tagságot nyújt az európai szervezetben.”

Az EurAI friss hírei, többek között a júliusi, bécsi IJCAI-ECAI konferencia felhívása itt: EurAI | European Association for Artificial Intelligence

E nemzetközi kapcsolódásnak komoly története van. A tájékozódáshoz – például a Magyarországon szervezett ECAI96-ról – ajánljuk Dömölki Bálint összeállítását! MIMM.pdf (dropbox.com)

EurAI logó

Hivatalos oldal: https://www.eurai.org