Nemzetközi ICDL Alapítvány

Az ICDL egy nemzetközi szervezet, amelynek célja a digitális kompetencia színvonalának emelése a munkaerőpiacon, az oktatásban és a társadalomban. Tanúsítási programjaink, amelyeket egy aktív hálózaton keresztül több mint 100 országban biztosítunk, lehetővé teszik az egyének és szervezetek számára, hogy felmérjék, kiépítsék és tanúsítsák kompetenciájukat a számítógépek és digitális eszközök használatában a világszerte elismert ICDL szabvány szerint.

Non-profit társadalmi vállalkozásként az ICDL részesül a nemzeti számítástechnikai társaságok és partnerek szakértőinek egyedülálló támogatásában világszerte, hogy olyan gyártó-független szabványokat dolgozzanak ki, amelyek meghatározzák a digitális technológia hatékony használatához szükséges készségeket és ismereteket. Programjaink megvalósítása során minden szektorban együttműködünk oktatási és képzési partnerekkel, helyi és regionális hatóságokkal, nemzeti kormányokkal, nemzetközi fejlesztési szervezetekkel, valamint állami és magánszektorbeli munkáltatókkal.

Az ICDL minősége és hírneve a tanúsítási programjaink több mint 15 millió emberhez való eljuttatása terén szerzett több mint húsz éves tapasztalaton alapul, világszerte több mint 40 nyelven, évente több mint 2,5 millió ICDL-teszttel. Sikerünket fenntartja a tanúsítási programok fejlesztésében folyó folyamatos innováció, a szigorú teszttervezési módszerek iránti elkötelezettségünk és a minőségbiztosítási szabványaink következetes betartása.

Az ICDL az írországi központunkból és a belgiumi ICDL európai irodánkból támogatja a program nemzeti operátorainak kezdeményezéseit Európában és az arab államokban. Három regionális alszervezetet is létrehoztunk – az ICDL Africa (Ruandában), az ICDL Asia (Szingapúrban) és az ICDL Americas (Panamában). Az ICDL valamennyi tevékenysége szorosan együttműködik regionális, nemzeti és helyi partnerekkel az ICDL Akkreditált Tesztközpontok globális hálózatának fejlesztése érdekében.

ICDL logó

Hivatalos oldal: https://icdl.org