Alföldi István október 31-gyel nyugdíjba vonul

Alföldi István a mai nappal, 23 év után megkezdi a felkészülést a valódi nyugdíjas évekre.

Alföldi István

Ezzel kapcsolatban a következő gondolatokat fogalmazta meg:

„Az alapítás évében, 51 éve csatlakoztam a Neumann János Számítógép-tudományi Társasághoz – és 1997 óta volt lehetőségem ügyvezető igazgatóként hatást gyakorolni az NJSZT irányvonalára és mindennapi működésére.

A múlt értékeinek megőrzése, a jelenhez való alkalmazkodás és a jövő befolyásolása érdekében dolgoztunk – büszke vagyok rá, hogy ez a küldetésünk a nevemhez fűződik. Köszönöm a Társaság mindenkori vezetésének és tagságának, hogy több mint két évtizedig bizalmat szavaztak nekem.

Köszönöm a csapatnak, az NJSZT titkárságának, hogy olyan fontos témákban dolgozhattunk együtt, mint az ECDL, az informatikai múzeumügy, a digitális esélyegyenlőség, a már itt lévő mesterséges intelligencia lehető legpozitívabb fogadtatása.

Egy olyan Társaságot adok át, amely bár neve szerint „számítógép-tudományi”, de a középpontjában az Ember áll.

Esterházy Miklós nádor 1625-ben mondta: 'Őrültség semmit sem tennünk, ha mindent nem tehetünk is'. Jó célok érdekében minden eszközt megragadó, tevékeny és hatékony közösséget építettünk, ehhez a munkához kívánom a legjobbakat a továbbiakban – és mindent elkövetek, hogy az ügyek zökkenőmentes átadásában segítségére legyek Szalay Imrének, az új ügyvezető igazgatónak.”

A sajtóközlemény a mellékletben olvasható.