A járvány ellenére az ITK-ban folyik a háttérmunka

Informatika Történeti Kiállítás

Megyery Károly beszámolója

Járvány ide, COVID oda, a kiállítás zárva, de az ITK-ban folyik a munka. A kollegákkal - Kónya Orsi, Mihálovits Gergő - folyamatosan lépünk előre, egyrészt a kiállítás nyilvántartását úgy alakítottuk át, hogy az a jövendő Informatikai Múzeumban is megállja a helyét, másrészt készülünk, készültünk a kiállítás járvány utáni újbóli megnyitására.

ITK - háttérmunkaEnnek keretében:

  1. Kialakítottuk a könyvtárat, olvasótermet, katalogizáltuk a könyveket, dokumentumokat és így lehetőséget adunk a látogatónak hogy nyugodt körülmények között tallózzanak, olvassanak, a több ezer tétel szakirodalom, korabeli számítógép leírások, használati útmutatók, programozási nyelvek, folyóiratok, stb. közül. (ld. első két kép)
  2. Muszka Dániel múzeumalapítónk, úttörő kibernetikusunk emlékére a kiállítási területen kialakított helyen bemutatjuk életútjának jelentősebb eseményeihez kapcsolódó relikviákat, és mindezt az általa tervezett, készített katicabogár köré. (ld. 3.-6. kép)
  3. 2021-től beindítottuk az „hónap műtárgya” akciónkat az Agora aulájában, elsőnek az 1973-ban gyártott  WANG számítógép látható. (ld. 7.-8. kép)  

Természetesen folytatjuk a kiállítás megújítási folyamatát a háttér Raktárbázison lévő eszközök felhasználásával Bohus Misi gesztorsága mellett.

Felkészültünk az újbóli megnyitás után a csoportok fogadására is, folytatjuk a múzeumpedagógusi munkálatokat pl. Bitek és Bábuk