Online meetup tanárok számára

Dátum

2020.03.25.
2020.04.01.

A Neumann Társaság ingyenes tankönyveit, informatikatörténeti adattárát és videotárait már felajánlotta a távoktatás céljaira, emellett szakosztályainkat is arra kérjük, hogy jelezzék, ha közcélú, közérdekű felajánlásokat tesznek saját területükön.

A szegedi IT-cégeket összefogó Creativ_IT közösség is része a Neumann Társaság családjának. Elsőként az általuk tervezett – és Szegeden kívül országosan is érdekes – kezdeményezésre hívjuk fel a figyelmet:

Az első virtuális találkozót 2020.03.25-én (szerdán) 18:00-tól tartja a Creativ_it amit elsősorban a tanárok számára ajánl. A meetup három egymást követő, 12 perces online előadásból áll, valamint minden előadás után 12 percet biztosítanak arra, hogy a résztvevők interneten keresztül feltehessék kérdéseiket. Az előadások a Microsoft Teams, a Google Classroom és a mozaWeb használatáról fognak szólni.

Az első meetup a következő linken lesz elérhető: https://bit.ly/creativ_it_online_meetup_0325

A második meetupra 2020.04.01-én (szerdán) 18.00 órától kerül majd sor. Ezen a szülők számára a jelenlegi legfontosabb témák kerülnek előtérbe.

A meetupokat a Creativ_it rögzíti, így aki a fenti időpontokban nem tud gép elé kerülni, később is vissza tudja nézni ezeket.

A Creativ_it további videós tartalmak készítését tervezi, ezek témájának kijelöléséhez pedig a tanárok, a szülők és a diákok segítségét kéri. A témajavaslatokat az alábbi linken lehet leadni: https://forms.gle/9yddP9LfjpMQJ52G7

A Creativ_it a meetupok elérhetőségét, valamint a videós tartalmakat a Facebook oldalára fogja feltölteni (www.facebook.com/creativitszeged/).