Kiválóan megfelelt! A nemzetközi ECDL alapítvány értékelése

A nemzetközi ECDL alapítvány minőségbiztosítási bizottsága (QAC) háromévente világítja át az ECDL családban részt vevő országokat. A közelmúltban Magyarországra került a sor.

Nem lepett meg minket, hogy rendkívül szigorú minőségbiztosítási feltételeknek kellett megfelelnünk, hiszen a minőségbiztosítási rendszert épp Magyarország kezdeményezte az ECDL hőskorában, az 1990-es évek második felében – és a peremfeltételek kidolgozásában Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója úttörő szerepet vállalt.

Most ránk került a sor – persze a több mint 20 év során nem először – és örömmel tudatjuk, hogy az ECDL nemzetközi bizottsága szerint kiváló eredménnyel zárult hazánk minőségellenőrzése.

Ahogy számunkra fontos, hogy a vizsgaközpontok minőségi munkákat végezzenek – és ennek ellenőrzéséről rendszeresen gondoskodunk – nagyon lényeges, hogy országos szinten mindenben maximálisan megfelelünk a nemzetközi előírásoknak” -  fogadta a hírt Alföldi István.

Az ECDL a nemzetközi munkaerőpiacon széleskörűen elfogadott számítógép-használói jogosítványt jelent – Európában és a kontinens határain kívül is (ICDL) – épp ezért nagyon lényeges, hogy az egyes tagországok azonosan magas színvonalat produkáljanak.

Büszkék vagyunk, hogy Magyarország a legmagasabb elvárásoknak is megfelel.