Minecraft-tábor a #neumann120 jegyében

Tanulás és élmény az Óbudai Egyetem és az NJSZT szervezésében

A „Szigetváros fejlesztése zöldenergiával a Minecraft világában” elnevezésű 5 napos Nyári Gyerekegyetemi tábor sikeresen lezárult múlt héten. Az esemény kiemelkedő fontosságú volt az ökológiai tudatosság és fenntartható fejlődés terén, miközben a Minecraft játék izgalmas és kreatív világába kalauzolta a résztvevőket. A programon Neumann Jánosról is megemlékeztünk - és a gyerekek elsőként láthatták a Neumann Társaság tablókiállítását az ÓE Neumann Karán!

A tábor célja az volt, hogy a fiatalok megismerjék a zöldenergiát és annak előnyeit a valóságban és a virtuális térben egyaránt. A résztvevők olyan kihívásokkal és projektekkel találkozhattak, amelyek a fenntartható fejlődés elveit hívták életre a Minecraft játékban. A gyerekek izgalmas feladatokat oldottak meg, például terveztek és telepítettek napelemeket, szélturbinákat és fejlesztették a város energiahatékonyságát.

Az előadások között kiemelkedett egy Neumann Jánosról szóló prezentáció is - melyet Képes Gábor, a Neumann-tablókiállítás kurátora tartott -, ahol a résztvevők megismerhették a kiváló magyar matematikus és számítógép-pionír életét és munkásságát. Az előadás rámutatott Neumann János jelentőségére az informatikában és a számítógépes technológiák fejlődésében.

Minecraft-tábor a #neumann120 jegyében

A tábor vezetői büszkén nyilatkoztak a résztvevők kreativitásáról és elhivatottságáról. A fiatalok nagyon aktívak voltak a projektek megvalósításában, és valódi csapatszellemet tanúsítottak.

Az együttműködés és a problémamegoldó képesség kiemelkedő volt, és örömmel láttuk, hogy a fiatalok élvezettel dolgoztak együtt, hogy létrehozzák saját fenntartható városukat.

A tábor záróeseménye egy ünnepélyes ceremónia volt, ahol a résztvevőknek oklevelet és ajándékokat adtunk át. A tábor vezetői köszönetüket fejezték ki minden résztvevőnek a lelkes részvételért és a fenntarthatósággal kapcsolatos tudatosságukért. A „Szigetváros fejlesztése zöldenergiával a Minecraft világában” Nyári Gyerekegyetemi táborunk sikeresen zárult, és büszkén tekintünk vissza a résztvevők által elért eredményekre. Köszönetet mondunk mindenkinek, aki részt vett a táborban, és hozzájárult ahhoz, hogy ez az esemény sikeres legyen.

(Márton Zoltán beszámolója nyomán)

Érdekes, kapcsolódó weboldalak:

 

https://stem.uni-obuda.hu/blog

https://stem.uni-obuda.hu/
https://nik.uni-obuda.hu/
https://stemhungary.com/

 

Galéria

Címke