Havas István

Havas IstvánRegillus Kft ügyvezető igazgatója; a Wáberer Hungaria Biztosító Zrt igazgatósági tagja és audit bizottságának elnöke; az EGIS Gyógyszergyár Zrt felügyelő bizottsági és audit bizottsági tagja; a Capital Co:mmunity Zrt felügyelő bizottságának elnöke; a Corvinus Fejlesztési Alapítvány kuratóriumának elnöke; a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége felügyelő bizottsági tagja

Bejegyzett könyvvizsgáló, képesített vezetési tanácsadó, okleveles mérnök-közgazdász, okleveles gépészmérnök. Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Corvinus Egyetemen végezte. Tagja a Magyar Könyvvizsgáló Kamarának és a Magyar Outsourcing Szövetségnek.

Közel harminc éve könyvvizsgálattal és gazdasági tanácsadással foglalkozik, ügyfelei között vannak a legnagyobb magyar cégek. Jelenleg saját tanácsadó cégét vezeti, amely elsősorban vállalatfelvásárlások támogatását végzi.

Ezt megelőzően, 2002-2017-ig az Ernst & Young tanácsadó és könyvvizsgáló cég nemzetközi partnere (cégtársa) volt, ezen belül 2006-2015-ig a magyar Ernst & Young vezérigazgatója. Ez idő alatt tagja volt az Ernst & Young globális, európai és regionális felügyelő testületeinek is.

1990-1998-ig az Arthur Andersen könyvvizsgáló cégen belül dolgozott különböző beosztásokban, majd 1998-2002-ig az Andersen Worldwide tanácsadócég (Arthur Andersen és Andersen Consulting) nemzetközi partnere (cégtársa) volt.

Korábbi években betöltött társadalmi megbízatásai közül jelentősebb az Amerikai Kereskedelmi Kamara elnöki és elnökségi tagi tisztsége, amelyet 2009-2012-ig töltött be, valamint különböző egyetemek (így Pécsi Tudományegyetem, SOTE, Testnevelési Egyetem) gazdasági tanácsának tagsága.

Az NJSZT-ben korábban betöltött tisztség(ek):

  • 2019 óta: felügyelő bizottság elnöke