Kornai Gábor

Kornai GáborA Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Általános Közgazdasági Karán végzett 1977-ben. 1983-tól ugyanitt Ökonometriát tanított Egyetemi doktorként. 

Végzés után a Konjunktúra- és Piackutató Intézet munkatársa lesz majd 1983-tól tudományos kutató, az International Institute for Applied Systems Analysis, Laxenburg, Ausztria keretében. 1988-tól visszatér a Kopint-Datorghoz statisztikai és elemzési majd informatikai igazgatóként. 1990-től az Arthur Andersen ügyvezető igazgató-helyettese, majd az Andersen Consulting igazgatója. 1993-1994 között a Hi-Care Kft. fejlesztési igazgatója. 

1994-ben lesz az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Kft. partnere, majd ügyvezető igazgatója, elnök-vezérigazgatója végül elnöke. Ezt a tisztséget a mai napi is betölti. 

Számos díjat tudhat magáénak, pl.: CEBC - Az év elnöke, CEBC - Az év vezérigazgatója, BKIK - Tanácsadói életműért díj, 2014 IVSZ – Gyurós Tibor-díj – az Év Informatikai Vezetője – 1. helyezett, IVSZ - Gyurós Tibor-díj – az Év Informatikai Vezetője - 3. helyezett és végül az „Év ICT-véleményformálója 2007” az IT-Business magazin olvasóinak szavazatai alapján. 

Közéleti tevékenysége is jelentős, többek között a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége Etikai Bizottság tagja, a Felügyelő Bizottság elnöke, Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (2016-), az IVSZ Elnöki Tanácsadó Testületének tagja (2007-2009), a Summa Artium Alapítvány kurátora, az ELTE Gazdasági Tanácsának tagja (2006-2012) és a Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar tanszékvezetője és tiszteletbeli docense.

Az NJSZT-ben korábban betöltött tisztség(ek):

  • 2024 óta: felügyelő bizottsági tag