Fári János

Név

Fári János

Bemutatkozás

Fári János a kecskeméti Katona József Gimnázium informatika tanára. A verseny indulása óta a Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny Bács-Kiskun megyei Regionális Versenybizottságának vezetője. A 2014/15-ös tanévtől kezdődően bekapcsolódott az Országos Versenybizottság munkájába is. Feladatai az első forduló robotos kihívásai voltak. Ötlete alapján a 2015/16-os tanévben a Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny új kategóriával bővül. Létrejött a 0. korcsoport, amelynek elsődleges célja, hogy játékos feladatokkal – Bee- Bot robotokkal- motiválja az 1-2. osztályos kicsinyeket a programozás, robotprogramozás megismerésére.
Több évtizede rendszeres előadója az INFO ÉRA informatika tanári konferenciáknak, ahol az előadások mellett több alkalommal szervezett sikeres robotika bemutatót is.
Rendszeresen megjelenik és kiváló eredményeket ér el hazai és nemzetközi robotika versenyeken tanítványaival. Két diákja a 2013-as ROBOCUPJUNIOR világbajnokságon Eindhovenben világbajnokok lett.