Dr. Istenes Zoltán

Bemutatkozás

Az ELTE Informatikai Karának docense, az NJSZT Robotika Szakosztályának alapító elnöke.

Az elsismerést széles körű egyetemi oktatói és kutatói munkájáért, a robotika területén végzett eredményes tevékenységéért kapta.
A Nantes-i Egyetem Természettudományi Kar Informatikai Tanszékén szerzett PhD fokozatot. Doktori iskolai tanulmányai alatt kialakított szakmai kapcsolatait sikeresen hasznosítja itthon is, elsősorban a formális módszerek informatikában való alkalmazásai, másrészt a robotika területén.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem adjunktusaként, majd docenseként tucatnyi tantárgy oktatásában vett részt. A számítógépes alapismeretek, a számítógépek felépítése és mobil alkalmazásaik tantárgyak felelős oktatója, a robotika labor felelőse. Az ELTE Informatikai Karának doktori iskolájában a mesterséges intelligencia technikák a robotikában kurzus tematikáját ő dolgozta ki és oktatja is. Kutatási témái a formális módszerek és ezen belül a B módszertan, a robotika, a mesterséges intelligencia és a tudásbázis alapú rendszerek témaköreit ölelik fel. Francia kutatók mellett török és osztrák kutatókkal is szoros szakmai kapcsolatai vannak, számos nemzetközi és hazai projekt munkájában vett részt. Kiváló szakember, aki lelkes népszerűsítője a robotikának az egyetemen belül és annak kapuin kívül is.

A European Institute of Innovation and Technology Information and Communication Technologies Labs nemzetközi konzorciumban a Knowledge and Innovation Communities (EIT ICT Labs KIC) budapesti csomópontjának menedzsere 2009-től.