Kunkli Roland

Név

Kunkli Roland

Bemutatkozás

A Debreceni Egyetem Informatikai Karának adjunktusa, a Komputergrafika és Képfeldolgozás Tanszék munkatársa. Doktori (PhD) fokozatát 2015-ben szerezte meg „A számítógépes görbe és felületmodellezés néhány geometriai problémájának megoldása” című értekezésének „summa cum laude” minősítéssel történő megvédésével.
Már hallgatóként nagy érdeklődést mutatott a kutatói pálya iránt. Cikkei közül kiemelkedő az a három munka, mely szakterületének egyik vezető folyóiratában, a „Computer Aided Geometric Design” című folyóiratban jelent meg. Tagja a GEMMA kutatócsoportnak, 2010-ben pedig elnyerte a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok által adományozott „Év Hallgatói Tudományos Publikációja Aranyérem” elnevezésű díjat. Oktatási és kutatási tevékenységét 2013-ban a Debreceni Egyetem Universitas Alapítványa is ösztöndíjjal ismerte el.
Eddigi munkásságában kiemelt szerep jutott a tudomány népszerűsítésének és a tehetséggondozásnak is. Két első díjas OTDK dolgozat társ-témavezetője, illetve számos tudománynépszerűsítő esemény program vezetője.