Szilágyi Bernadette

Bemutatkozás

12 évvel ezelőtt került a Microsoft Magyarországhoz, ahol egyszerre foglakozhatott az általa kedvelt két területtel: az informatikával és a szervezéssel. Négy és fél éve dolgozik a Microsoft társadalmi szerepvállalási projektjeivel, amelynek keretein belül a Korlátlan Lehetőségek program menedzsereként tevékenykedik. A Microsoft küldetése, hogy a világon mindenütt hozzásegítse az embereket és a vállalatokat lehetőségeik maximális kiaknázásához. Ennek egyik módja a munkavégzési, tanulási és kommunikációs szokásokat átformáló, innovatív szoftverek fejlesztése. Ugyanezt a célt tartja szem előtt, amikor erőforrásait és szakértelmét latba vetve igyekszik kitágítani a közösségek szociális és gazdasági lehetőségeit.
2008-ban egy szerencsés véletlen folytán 4 nap alatt szervezte meg a Digitális nappalok és éjszakák című eseményt, amely kétszáznál is több civil számára tette lehetővé, hogy 5 napon és 4 éjszakán keresztül egy belvárosi szállodában ismerkedjenek meg a XXI. századi technológiákkal.
Az elmúlt években több tucat non-profit szervezetnél és oktatási intézménynél segédkezett a Microsoft technológiák bevezetésében, oktatásában, szoftverek adományázásában, informatikai és egyéb eszközök felajánlásában. 2008 óta minden évben megszervezi a Technológiai Civil Nap, és a Biztonságosabb Internet Nap rendezvényeket, valamint a Korlátlan Lehetőségek Workshopot.
Szilágyi Bernadette emellett a Microsoft digitális írástudás programjának fő mozgatórugója, folyamatosan járja az országot, tréningeket szervez, vendégeket fogad és előadásokat tart.