ICDL tájékoztató és fórum

Hely

online

Dátum

2023.02.16.

2023. február 16-án online tájékoztatót tartunk az ICDL vizsgaközpontok képviselői számára.

Az eseményen a 2023. február 1-től érvényes módosított vizsgaszabályzat ismertetése lesz a fókuszban. Mint minden évben, most is február 1-vel lépnek életbe azok a változások, amelyek az ICDL vizsgaközpontok működésére és a vizsgarendszerre vonatkoznak. Az idén a leglényegesebb újdonság az ICDL márkanévre és új logóra való végleges áttérés.

ICDL Fórum

A nemzetközi ICDL Alapítvány (ICDL Foundation) által több éve használt ICDL elnevezés az immár 25 éve bevezetett ECDL elnevezést váltja fel. Míg a tavalyi év az átmenet éve volt, vagyis a kétféle elnevezést együttesen tüntettük fel: ECDL/ICDL, az idéntől már csak az újat alkalmazzuk.

Változnak még az Elektronikus hitelesség, elektronikus aláírás modul vizsgáztatásának feltételei is. A már több mint 10 éve, úgynevezett „ajánlott” termékként kifejlesztett modulvizsga ideje 60 percről 45 percre módosul. Valamint még lényeges különbség az is, hogy a vizsgáztatásra minden vizsgáztató jogosult, a jogosultság megszerzése már nincs előzetes felkészítéshez és sikeres vizsgához kötve.

Érthető módon a legnagyobb érdeklődés a feltételek módosításban mindig a pénzügyi rész iránt mutatkozik, vagyis, hogy emelkednek-e a regisztrációs és vizsgadíjak. A szabályzat szerint, amely egyébként az ICDL honlapon nyilvánosan is elérhető, az előbb említett tételek átlagosan 15 százalékos emelésére csak az év közepétől kerül sor, míg a vizsgaközpontok által fizetendő működési díjak változatlanok maradnak.

A Neumann Társaság 2023. évben ünnepli névadója születésének 120. évfordulóját. Az online konzultáción résztvevőknek az egész évben, az ország számos pontján megrendezendő eseménysorozatról is beszámolunk.

A fórumon a vizsgáztatással kapcsolatos tapasztalatcserére, és az aktuális kérdések megvitatására is sor kerül.

Címke