Közösségi média

A modul célja

A Közösségi média modul segítségével a vizsgázó fejleszteni tudja tudását és készségeit a közösségi médiumok használatában mind a személyes, mind a szakmai életben. A cél, hogy a vizsgázó értse, miért használják a cégek, szervezetek a közösségi médiát, és tisztában legyen a szervezetek számára szükséges erőforrásokkal a közösségimédia-eszközök hatékony és biztonságos használatához. A vizsgázó megismeri az általánosan használt személyes és üzleti célú szociálismédia-platformok kezelésének alapjait, érti, hogyan használhatják az egyes platformokat a szervezetek különböző társadalmi célcsoportok eléréséhez, hogy minél hatékonyabban jusson el az üzenetük az emberekhez, és növeljék az ügyfelek elérését, szervezetük, termékeik vagy szolgáltatásaik népszerűsítése céljából.

A vizsgázó képes lesz a releváns hírcsatornákat követni, a híreket és frissítéseket közzétenni, konferenciákat és szemináriumokat nyomon követni, új posztokat létrehozni, szavazásokat és felméréseket készíteni, eseményeket ütemezni, képeket, videókat, podcastokat és egyéb vizuális anyagokat megosztani. A vizsgázó meg fogja érteni, hogyan használhatunk különböző platformokat különböző célokra, tisztában lesz a szociális média biztonságos használatával, a magánélet és az adatvédelem kérdéseivel, a szerzői jogi kérdésekkel, az online etikettel és a cyberbullying okozta problémákkal.

A vizsgázó megtanulja az online jelenlét kezelésének fontosságát értékelni, és megérti, miért fontos a szervezeteknek a közösségi médiában az online jelenlét megtervezése. A jelölt megtanulja, hogyan lehet megakadályozni a krízishelyzeteket a közösségi médiában, és hogyan lehet egy kommunikációs válságra reagálni.

Közösségi média tananyag letöltése

Általános irányelvek a megoldáshoz és a javításhoz

Az elméleti kérdések megválaszolására a vizsgaközpont által megadott válaszfájlt kell használni.

Minden vizsga-feladatlap 14 feladatból áll. Ebből 10 feleletválasztós 1-1 pontért. Az elérhető maximális pontszám: 32. A sikeres vizsgához a vizsgázónak legalább 24 pontot (75%) kell megszereznie.

A vizsgázó által megoldott vizsgafeladatot a vizsgáztató a nemzetközileg meghatározott irányelveknek megfelelően értékeli.

A vizsgán semmilyen segédeszköz nem használható.

A vizsgafeladat megoldásához a rendelkezésre álló idő 45 perc.

(Az „Általános irányelvek a megoldáshoz és a javításhoz” című részt a vizsga megkezdése előtt a vizsgázónak meg kell kapnia.)

Csatolmány Size
syllabus - érvényes 2019. május 8-tól 326.17 KB
vizsgafeladatok 859.48 KB
munkafájlok 22.41 MB