Beszámoló a HÓDítsuk meg a biteket informatikai verseny 2018-as díjátadójáról

hódAzt szeretnénk, hogy érdeklődő, lelkes informatikusok legyetek, hogy a Társaságunk következő ötven évében is számíthassunk Rátok!” – mondta Miltényi Gábor, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezetőigazgató-helyettese a HÓDítsuk meg a biteket informatikai verseny ünnepélyes díjátadóján, december 7-én, az ELTE Informatikai Kar aulájában.

Beszédében felhívta a figyelmet az 50 éves NJSZT tehetséggondozási eredményeire és további versenyeire is.

HÓDítsuk meg a biteket 2018

Az aula megtelt diákokkal, tanárokkal és szülőkkel, az NJSZT által támogatott verseny nagy siker volt. Elég talán annyit mondanunk, hogy a bebras nemzetközi informatikai verseny hazai szervezésében idén 194 iskolából több mint 25 ezer diák versenyzett az öt életkori kategóriában.

HÓDítsuk meg a biteket 2018

Az eredmények, statisztikák és a feladatok (megoldásaikkal) az archívum (http://e-hod.elte.hu/archivum) oldalain olvashatóak.

A magas részvételnek és a verseny informatikát népszerűsítő céljának megfelelően a díjkiosztón 120 résztvevőnek gratulálhattunk a korcsoportjukban elért dobogós helyezésért.
A díjátadót hagyományosan megelőző foglalkozássorozatra az ELTE IK informatika tanárszakos hallgatói öt különböző programmal készültek. A foglalkozásokon a résztvevők a LEGO MINDSTORMS EV3 robotokkal és a növekvő népszerűségnek örvendő micro:bit eszközök segítségével kezdő és haladó szinten mélyülhettek el a programozás alapjaiban, valamint a prizma- és a hologramként kivetíthető videók elkészítésének kulisszatitkaiba nyerhettek betekintést.

HÓDítsuk meg a biteket 2018

A foglalkozásokra ellátogatott dr. Maruzsa Zoltán Viktor köznevelésért felelős helyettes államtitkár is.

A foglalkozásokat követő díjkiosztóra 100 feletti létszámban érkeztek versenyzők, akik a kísérőkkel együtt töltötték meg az ELTE IK Arénáját. A díjátadó elején az ELTE IK dékánja, dr. Horváth Zoltán is köszöntötte a diákokat, az informatikus pályához és az Egyetemhez is kedvet csinálva.

HÓDítsuk meg a biteket 2018

Az emléklap mellett számos jutalmat adhattunk át a legjobb eredményt elérő fiataloknak. A díjak között kiemelt szerepet kaptak az NJSZT által felajánlott könyvek, az NJSZT Közoktatási Szakosztálya által készített egyedi termoszok, illetve az ELTE IK és az EIT Digital regionális részlege által felajánlott ajándékok: bögrék, táskák. A diákokat kísérő pedagógusok is kisebb ajándékkal térhettek haza.

Köszönjük támogatóinknak, hogy lehetővé tették a foglalkozások lebonyolítását és biztosították a díjakat a résztvevők számára!

Kuckó logó  ik logó   NJSZT logó   eit Digital logó

Hódkód