Frici, Fülöp és a hackerek

 

Solymos Ákos IT biztonsági szakértő, az NJSZT IT biztonság közérthetően című, ingyenesen hozzáférhető tankönyvének egyik szerzője új oldalát csillogtatta meg az IT biztonság iránt érdeklődők előtt. Mesekönyvet/regényt (ki-ki döntse el, hogy melyik kategóriába tartozik) írt két barát és családjuk kalandjairól a cybertérben.

Solymos Ákos könyve

Színesen és élménydúsan írja le nyolc fejezetben, nyolc példán keresztül a legnépszerűbb IT biztonsági káreseményeket, megoldásaikat és azt, hogyan kerülhették volna el hőseink azokat.

Ezt a könyvet ajánljuk gyerekeknek és szüleiknek is, mert azonnal ráébreszti az átlagfelhasználót, hogy ő is gyakran elköveti azokat a hibákat, amelyekért a könyvbéli szereplők nagy árat fizethetnek.

Az átlag felhasználók - és itt inkább a felnőtt korosztályt értjük - részére precíz fogalom meghatározások és linkgyűjtemény biztosítja a pontos eligazodást.

A könyv mind papíralapon, mind e-book formájában olvasható.

Kívánom, hogy legyen még ideje Solymos Ákosnak további fejezeteket írnia, mert a ránk leselkedő veszélyek még jó pár oldalt meg tudnának tölteni…

Miltényi Gábor

A kötet INNEN elérhető.