Regionális Informatikai Konferencia a Sárospataki Comenius Campuson

 

2019. november 22-én „Robotokkal az oktatásban” címmel regionális informatikai konferenciát szervezett az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusán a Reáltudományok Intézete és a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottságának Digitális Pedagógia Munkabizottsága.

A konferenciasorozat általános célja megismertetni a régió érdeklődő pedagógusait, illetve a pedagóguspályára készülő hallgatókat az informatika nevelési-oktatási intézményekben való alkalmazásának aktuális kérdéseivel.

Az idei rendezvény az élet minden területén egyre szélesebb körben alkalmazott ún. okos eszközök, kiemelten a robotok bemutatását célozta meg. Az előadók a téma kiváló ismerői és művelői, akik a robotika alkalmazási lehetőségeivel ismertették meg a résztvevőket.

Az előadásokat gyakorlati bemutatók, foglalkozások követték, ahol az érdeklődők maguk is közreműködői lehettek a robotok irányításának, működtetésének.

Robotika

A konferenciát gyermekek számára meghirdetett számítógépes rajzpályázat is kísérte, melyre 52 remek „pályamű” érkezett.

Robot gyermekrajz 2.

Illusztrációt készítettek egy – robotokról szóló – vershez. Az ajándékok mellé mindenki saját rajzával „díszített” emléklapot is kapott.

Robot gyermekrajz

A rendezvény anyagi hátterét idén is a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete biztosította.