Tíz trend a világ körül: itt a friss "Koronás" Hírmagazin!

Tíz technológiai trend is van, amely a pandémia nyertese lehet – és amely segíthet, hogy az emberiség is a lehető legjobban jöjjön ki ebből a korszakból – derül ki a Neumann Társaság legfrissebb tematikus Hírmagazinjából. Ez már a második olyan Hírmagazin, amely kimondottan a vírusveszély és az arra adott technológiai válaszok kérdéskörét járja körül.

A sokszínű, a technikai fejlesztések és a tudományos újdonságok mellett a társadalmi hatást is vizsgáló, rövid cikkek kompakt szemléző tartalmak a nemzetközi szakirodalomból és a blogoszférából.

Érdemes átböngészni az újságszerű, kényelmesen végiggörgethető válogatást mindenkinek. Természetesen nagyon sok téma kapcsolódik az egészségügyhöz: megtudhatjuk, hogyan turbózza fel e területet a mesterséges intelligencia, mivel segítenek a hackerek, találkozhatunk gyógyszerhordó drónokkal és ha azt hinnénk, mindez science-fiction, akkor mindenkit megnyugtathatunk: egy humanoid robot már egy budai rendelőben is csatasorba állt!

A rengeteg reménykeltő, fantasztikus megoldás mellett általános kérdéseket is érint az összeállítás: 

  • Hogyan viszonyulnak a vírus megállításához szükséges kapcsolatkövető alkalmazások a privacy kérdésköréhez – és hogy szabályozza ezt az Unió?
  • Milyen módon tarthatjuk fenn a social distance-t – és a fizikai távolság miért nem társadalmi távolság, hogy élhetjük tovább minőségi életünket az e-kereskedelem és a különböző IT-szolgáltatások segítségével?

Ezekre is – és természetesen a tíz legfontosabb trendre tételesen is - fény derül az új tematikus Hírmagazinban, amely a magyar és angolszász hírek mellett még a kolumbiai robotika újdonságaiból is csemegézik: szerkesztőnk, Kömlődi Ferenc ugyanis ebben a dél-amerikai országban tölti a karanténos heteket.

Távol vagyunk – és mégis közel, hála az IT-nek! Nem hiszi? Járjon utána a májusi „koronás” Hírmagazinban!

https://njszt.hu/hu/newsletter/magazine

Koronás Hírmagazin, május

Májusi szám:

https://njszt.hu/sites/default/files/njszt_magazine/2020/NJSZT_hirmagazin_koronavirus_kulonszam_2020-majus.pdf

Ha kedvet kapott, böngéssze át az első számot is!

https://njszt.hu/sites/default/files/njszt_magazine/2020/NJSZT_hirmagazin_koronavirus_kulonszam_2020-aprilis.pdf

...És még rengeteg érdekességet találhat a Neumann Társaság segítő tartalmai között:

https://njszt.hu/hu/page/neumann-tarsasag-altal-felajanlott-segito-tartalmak